Emirdağ Ziraat Odasından Trakya Birlik Ziyareti

Haberler / Ekonomi

Emirdağ Ziraat Odasından Trakya Birlik Ziyareti

Emirdağ Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkan Öztürk Köycü, Meclis Üyesi Onur Yücesan ve sözleşmeli tohumluk ayçiçeği yetiştiricilerinden Nevzat Yıldırım, Zeki Yıldırım ile Yunak Ziraat Odası Başkanı Yusuf Gülmez ve Çeltik Ziraat Odası Başkanı Hasan Koca, Trakya Birlik Genel Müdürü Şafak KIRBİÇ ve Yönetim Kurulu Üyelerini makamında ziyarette bulundular.

Başkan Köycü, üreticiler ve diğer Oda Başkanları tohumluk ayçiçeği üreticilerinin sorunları hakkında görüşlerini Şafak KIRBİÇ’e bildirdiler.

2021 yılında tohumluk ayçiçeği üretimi yaptıran firmanın sözleşmesinde, 01.03.2022 Tarihine kadar Trakya Birliğin açıklayacağı fiyatı sözleşmeli ekim yaptıran firmanın da üreticilere fark ödemesi olarak yapacağı belirtiliyordu. Ancak Trakya Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği Genel Müdürlüğü Tüzüğü’nün iki yıl önce değişmesi sebebiyle sadece bir önceki yılın mahsülü işlendikten sonra kar edilmiş ise çiftçilere kar payı olarak verildiğini ve eğer kar payı verilecek olursa da bunun bir sonraki yıl verildiğini belirtti. Bu sebeple Genel Müdür KIRBİÇ tüzük gereği fiyat artışı yapılamayacağını belirttiği bildirildi.

Başkan KÖYCÜ, Şafak KIRBİÇ’e nazik kabullerinden dolayı teşekkür ederken, KIRBİÇ ve Yönetim Kurulu üyeleri ise ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

  • Okunma: 1704

Yorumlar (0)Yorum Yap