Emirdağ’a Hibe Çöp Kamyonu

Haberler / Güncel

Emirdağ’a Hibe Çöp Kamyonu

2020 yatırım programı çerçevesinde Devlet Malzeme Ofisi kanalıyla 1. Kısım alımı gerçekleştirilen çöp kamyonları Vali Mustafa Tutulmaz’ın katıldığı törenle Emirdağ ve Hocalar ilçelerine teslim edildi.
Törene Vali Mustafa Tutulmaz, Kaymakam Vekilleri Abdüssamed Kılıç ile Cihat Abukan, İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban, İl Özel İdare Genel Sekreteri Murat Toy ve il genel meclisi üyeleri katıldı.

İl Özel İdaresi Adeta Bir Büyükşehir Belediyesi Gibi Çalışıyor

Törende konuşan Vali Mustafa Tutulmaz, Afyonkarahisar İl Özel İdaresi’nin adeta bir Büyükşehir Belediyesi gibi hizmet verdiğini söyleyerek: “Genelde Özel İdareler, Belediyeler vatandaşların sabahtan akşama 24 saat olarak günlük ihtiyaçlarını tatil, yağış demeden vatandaşa hizmet eden birimledir. Belediyeler vatandaşa yakın yerler olduğu için yaptıkları ve yapmadıkları ile daha fazla göz önündeler. Özel İdareler daha çok il düzeyine hizmet verdikleri için alan genişliği, ulaşım noktasında bazen sıkıntı yaşayabiliyor. Ancak Afyonkarahisar öyle değil. Geniş vilayet olmasına karşın Emirdağ'dan Dazkırı’ya kadar 300 kilometreye yakın bir alanda hizmet sunulmasına rağmen Özel İdaremiz beledi hizmetleri bir büyükşehir belediyesi gibi ve hatta daha iyi yapmaya gayret ediyor. Bu hizmetler, son dönemlerde alınan tedbirlerin yapılan yatırımların bir sonucudur. Tabii bu sadece yapılan yatırımlar mantığı ile değil gerek İl Genel Meclisi üyelerimiz, gerek muhtarlarımız, kaymakamlarımız özetle bu işin tarafı olan herkes bu işin bilincine varmış durumdadır.” dedi.

Köylerimizin Tamamında Çöp Problemi Çözülmüş Durumda

Köylerin tamamında çöp toplama sorununu çözüldüğünü ifade eden Vali Mustafa Tutulmaz: “Biz en ücra köyümüzün çöpünü toplamaktan ve onları belirli bir yere vahşi depolama olmadan, çevreye zarar vermeden belli bir yere ulaştırmayı ve daha sonra da bunu topluma yararlı hale getirmeyi bir görev olarak biliyoruz. Artık bu bir lütuf değil, artık bu bizim bir görevimiz. Köylerimizin tamamında çöp problemi çözülmüş durumdadır. Şuanda nasıl bir büyükşehirde vatandaşın çöpü toplanıp bertaraf ediliyorsa, artık bizim köylerimizde de öyle. Daha önce köylerde buna benzer hizmetler sunulmadığı için genelde köylerin girişlerinde, köylerin yan tarafındaki derelerde çöp yığınları olurdu. Medeni bir toplumda olmaması gereken bir durumdu, şükür ki artık çöpler bertaraf ediliyor ve elektrik üretiliyor. Dinar bölgesinde çöplerin imhası noktasında sıkıntılar yaşanıyordu. Buradaki sorunu da merkeze taşıma yöntemi ile çözeceğiz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bu yönde destek verdi. Merkezde bulunan birlik tarafından ihale yapıldı. İnşallah buradaki çöpler imha edilerek enerjiye dönüşecek.” şeklinde konuştu.

Vatandaşlar Hizmetlerin En İyisine Layık

İl Özel İdaresi’nin her alanda vatandaşın yanında olduğuna değinen Vali Tutulmaz şöyle devam etti: “Tüm köyleri ziyaret etme gayretindeyim. Köylere gidince onları daha iyi anlıyor, sıkıntıları görüyoruz ve hizmetin neden bu şekilde yapıldığını anlatma fırsatımız oluyor. İl Genel Meclisi Başkanı, üyeler, kaymakamlarımız köyleri aynı şekilde ziyaret ederek vatandaşı dinliyor. Vatandaşın her zaman yanındayız. Onları velinimetimiz olarak görüyoruz. Onların hizmetlerin en iyisine layık olduğunu düşünüyoruz. Tüm kamu kurum ve kuruluşları bu anlayışta hareket ediyor, etmesi de gerekiyor. Köy ziyaretlerinde bu anlayışın dışında hareket eden var mı bunu da tespit ediyoruz. Şükür vatandaşlarımız verilen hizmetlerden memnun. Bu memnuniyeti sağlayan tüm arkadaşları tebrik ediyorum. Bu 2 araç sembolik. Bundan kısa süre önce de yine araç teslimi yaptık. İhtiyaca göre ve bütçe imkânlarına göre araç parkımızı yenilemeye çalışıyoruz. Çalışma arkadaşlarımıza bu bir ivme kazandırıyor. Yeni araçların iyi hizmete vesile olması dileğiyle hepinize kolaylıklar diliyorum.”

Vali Tutulmaz’ın konuşmasının ardından kurdele kesimi yapılarak araçların teslimi gerçekleştirildi.

  • Okunma: 2210

Yorumlar (0)Yorum Yap