Emirdağ’a Özel Kolej ve Fen Lisesi Açıldı

Haberler / Eğitim

Emirdağ’a Özel Kolej ve Fen Lisesi Açıldı

Kaymakam Osman Bilici, Özel EMA Koleji Ortaokul ve Fen Lisesi’ nin açılış programına katıldı.

2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı itibariyle, ilçemizde faaliyete geçecek olan Özel EMA Koleji’ nin açılışı, Kaymakamımız Osman Bilici, Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, Ticaret Odası Başkanı Halil İbrahim Aktepe, İlçe Jandarma Komutanı Vekili Yunus Tosun, İlçe Emniyet Müdürü Vekili Ümit Erdenk ve Diyanetsen Başkanı Hasan Hüseyin Kimya’ nın katılımlarıyla yapıldı.

Açılış konuşmasında, eğitimin ülkemizin en önemli en öncelikli meselesi olduğuna dikkat çeken Kaymakam Osman Bilici, “Emirdağ geleceğine yatırım olarak değerlendirdiğim bu yatırımı, ilçemize kazandıran okul kurucusu Emrah Mola’ ya şahsım ve ilçem adına teşekkür ediyorum. Nitelikli, donanımlı, iyi yetiştirilmiş insan gücüne sahip olmak; çağın değişim, gelişim ve yeniliklerine uyum sağlamak, eğitimde kaliteyi yükseltmek, geleceğimizin güvencesi çocuklarımızı, gençlerimizi yarınlara en iyi şekilde hazırlamak için yoğun bir çaba içerisindeyiz. Eğitime yapılan hiçbir yatırım boşa değildir. Bu sebeple eğitime yapılan her yatırımı destekliyoruz” dedi.

Kaymakam Osman Bilici, sözlerine şu şekilde devam etti:
“Kolejin sunduğu imkânlarla, çocuklarımızın, gençlerimizin; kaliteli, iyi bir eğitimle çağın bilgi, beceri ve yeteneklerine sahip, araştıran, düşünen, sorgulayan, özverisi yüksek, milli manevi değerlerimizi benimseyen aynı zamanda bir o kadarda evrensel değerleri özümsemiş donanımlı bireyler olarak, geleceğe en iyi şekilde yetiştirilebileceklerine inancımız tamdır. Bu vesile ile, Özel EMA Koleji yöneticilerine, öğretmenlerine, öğrencilerine ve velilerine sağlık, mutluluk başarı dolu bir eğitim-öğretim yılı olmasını temenni ediyor, hayırlı uğurlu olmasını diliyor ve şahsım ve Emirdağlılar adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan dua ve kesilen kurbanın ardından, protokol üyeleri ile birlikte kurdeleyi keserek açılışı gerçekleştiren Kaymakam Osman Bilici, daha sonra okul binasını ve derslikleri gezdi. Ardından öğretmen kadrosuyla da bir araya gelen Kaymakam Osman Bilici, “Dünyanın gelişmiş ülkelerine baktığımızda, eğitim seviyeleri kalkınma ile doğru orantılıdır. Bu ülkelerde, eğitim sektörüne ayrılan ödenekler çok çok fazladır. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ ün bizlere hedef olarak gösterdiği, çağdaş ülkeler seviyesine çıkmanın tek yolu, eğitime gereken önemi vermekten geçmektedir. Bu sebeple siz eğitimcilere çok büyük bir sorumluluk düşmektedir. Sizlerin de elinizden geleni yapacağınızdan şüphem yok. Hangi alanda olursa olsun, öğrencileri en iyi şekilde, vatanına, milletine hizmet edecek, ahlaklı, erdemli bireyler olarak yetiştirin. Yeni eğitim-öğretim yılınızı kutluyor ve hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

  • Okunma: 4078

Yorumlar (2)Yorum Yap

  • Ümit Ersoy

    Hayırlı uğurlu olsun

  • Süleyman

    Emirdagina hayırlı uğurlu olsun Allahtan bütün öğrenciler e basarilar dilerim