Emirdağ’a Palyatif Bakım Merkezi Açılıyor

Haberler / Yerel 2019

Emirdağ’a Palyatif Bakım Merkezi Açılıyor

Emirdağ Devlet Hastanesine önemli bir bölümün daha açılacağı bilgisi paylaşıldı. Büyük illerde bulunan palyatif bakım merkezinin önümüzdeki günlerde Emirdağ Devlet Hastanesine açılacağı bildirildi.

AK Parti Emirdağ Belediye Başkan Adayı Serkan Koyuncu, Emirdağ Devlet Hastanesine açılacak bu bölüm için çok mücadele ettiklerini ve başardıklarını açıkladı. Koyuncu sözlerine şöyle devam etti; ‘Yıllarca Emirdağ’da doktor sorununun olduğu ve Emirdağ’da doktorların daha fazla süre görev yapmamaları eleştirilerine maruz kalırken; dönemimizde Emirdağ Devlet Hastanesi bölgenin en önemli hastanesi oldu. Onlarca doktor ve önemli bölümlerin Emirdağ’a kazandırdık ve önümüzdeki dönemlerde de Emirdağ parmakla gösterilen bir hastane olacaktır. İlk etapta 6 yatakla başlanacak palyatif bakım merkez hemşehrilerimize hayırlı olsun.’ dedi.

Palyatif tedavi nedir?

Bu tedavi yönteminde hastaların ev ortamında gibi bakımlarını sağlamak, yaşamlarının son dönemlerini rahat bir şekilde geçirebilmelerine olanak tanımak ve gerekli ihtiyaçlarının giderilmesi amaçlanıyor. Eğer hasta eve çıkacak ise, tüm bakım ve tedavileri hasta yakınlarına öğretilerek, bakımının daha kolay, bilinçli ve düzenli bir şekilde yapılması sağlanıyor.
Palyatif Bakım birimi son dönemlerini yaşayan hastaların yaşam konforunu arttırırken, bazen de kronik yatağa bağımlı hastaların, sağlık sorunlarında düzeltici rol oynuyor.

  • Okunma: 2277

Yorumlar (1)Yorum Yap

  • Hamza ÇELİKER

    Gerçekten Emirdagimiza İhtiyaç Olan
    Bir Önemli Faliyet Butür Faliyetleri Desteklemek Gerek Emeği Geçenlerden Rabbim Razı Olsun
    Anavatana Kucak Dolusu
    Bol Sevgiler Selamlar . . .