Emirdağ'a Sınavla Öğrenci Alan Okul Müjdesi

Haberler / Güncel

Emirdağ'a Sınavla Öğrenci Alan Okul Müjdesi

Milli Eğitim Bakanlığı onayı ile Emirdağ Anadolu İmam Hatip Lisesi Özel Program ve Proje Uygulanır Okul olarak belirlendi. Müjdeyi Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu verdi.

Emirdağ Anadolu İmam Hatip Lisesi 201-2022 Eğitim-Öğretim yılı içerisinde sınavla öğrenci alan sayılı nitelikli okullardan birisi olacak. Fen ve Sosyal Bilimler programı uygulayan okul olarak öğrenci kaydı yapacak. Aynı zamanda proje okullarında Fen ve Sosyal Bilimler programı uygulayacaklar.

Proje okullarında öğrenim gören öğrenciler Fen liselerinde okutulan müfredatlarına ve aynı kitaplar okutulacak. Normal derslerin yanında Fen ve Sosyal bilimler alanında altı saat ders alarak Fen ve Sosyal bilimler liseleri ile aynı dersleri alabilecekler. Fen ve Sosyal Bilimler alanındaki ilgileri doğrultusunda daha donanımlı olarak yetişerek yükseköğrenime hazırlamak. Öğrenciler onuncu sınıftan itibaren Fen ve Sosyal Bilimler alanında ders seçebilecekler. 10. sınıfta 2 saat, 11. sınıfta 18 saat 12. sınıfta 20 saat bu alanlarda ders seçebilecekler. Sosyal Bilimler Liselerinde okutulan Sanat Tarihi dersi hariç diğer derslerin tamamını seçebilecekler. İHL Proje okullarında ise sözel, eşit ağırlık, ilahiyat, yabancı dil alan dersleri seçebilecekler.

Konuyla ilgili açıklama yapan Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu; “Milli Eğitim Bakanlığınca Emirdağ İmam Hatip Lisemiz ‘’Fen ve Sosyal Bilimler Projesi’’ kapsamına alındı. 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılından itibaren sınavla öğrenci alan sayılı nitelikli okullar arasında yerini almıştır.
Vekillerimiz Veysel Eroğlu, Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, Valimiz Gökmen Çiçek, Kaymakamımız Osman Bilici, İlçe Başkanımız İsmail Dişiçürük ve İl Başkanımız Hüseyin Uluçay’a ve emeği geçen herkese şükranlarımızı sunarız.” Dedi.

  • Okunma: 1997

Yorumlar (0)Yorum Yap