Emirdağ’da 15 Temmuz Etkinlikleri

Haberler / Güncel

Emirdağ’da 15 Temmuz Etkinlikleri

15 Temmuz 2020 Çarşamba günü saat 16:30’da merkez çarşı camiinde Mevlid-i Şerif okunmasının ardından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı, saat 20.00’da ilçemiz Cumhuriyet Meydanında devam etti.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı saat 20.45’de Kaymakam Abdüssamed KILIÇ, Belediye Başkanı Serkan KOYUNCU, protokol üyeleri, Daire Amirleri, aziz şehitlerimizin aileleri, Gazilerimiz ve vatandaşlarımızın katılımıyla, Aziz Şehitlerimizin anısına Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın “15 Temmuz Millete Sesleniş” konuşması canlı olarak meydanda yayınlandı.

Akabinde Belediye Başkanı Serkan KOYUNCU ve Kaymakam Abdüssamed KILIÇ 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili konuşma yaptı.

Kaymakam Abdüssamed KILIÇ konuşmasında; Bugün 81 ilimizdeki , ilçelerimizdeki meydanlarda ve tüm Türkiye’de coşkuyla, gururla söylenen özgürlük türkülerinin asıl bestekarı milletimizin kendisidir. 15 Temmuz gecesi sokaklarda Sünni-Alevi yoktu, Türk-Kürt yoktu, Çerkez-Roman yoktu o gece meydanlarda Sağcı-Solcu, Zengin-Fakir, İktidar-Muhalefet yoktu. 15 Temmuzda tıpkı Çanakkale de , İstiklal Harbimizde olduğu gibi tüm fertleriyle tek yürek tek bilek olmuş, iradesini bir avuç darbeciye çiğnetmeyen büyük Türkiye vardı, Türk Milleti vardı” dedi.

Milli Birlik ve beraberlik düşüncelerinin yoğun olarak yaşandığı etkinlik programı, Kur’an-ı Kerim Tilaveti , Sinevizyon gösterimleri, öğrenci ve öğretmenlerin okumuş olduğu şiirlerle devam etti.

Yapılan etkinlik programında 16 Temmuz saat 00:13’de tüm camilerden ve meydandan sela okundu ve dualar edildi.

  • Okunma: 3824

Yorumlar (0)Yorum Yap