Emirdağ'da 2020 Yılı Doğalgaz Çalışmaları Başlıyor

Haberler / Güncel

Emirdağ'da 2020 Yılı Doğalgaz Çalışmaları Başlıyor

Emirdağ’da son yıllarda gündemde olan ve birçok Emirdağlının merakla beklediği doğalgaz çalışmalarının ne durumda olduğunu Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu açıkladı. Koyuncu, Kanal 3 televizyonunda katıldığı programda Emirdağ’daki doğalgaz çalışmalarındaki son durumu ve hangi mahallelerde doğalgaz çalışmalarına başlanacağının bilgisini paylaştı.

Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu önce doğalgaz ile ilgili bir durum değerlendirmesi gerçekleştirdi ve yaptığı değerlendirmede; kendilerinden önceki dönemde 677 servis kutusu ve 417 doğalgaz abonesi varken; kendilerinin göreve gelmesinin ardından sadece bir yılda 445 servis kutusu ve 1046 doğalgaz abonesi olduğunu sadece bir yılda 8,5 kilometre doğalgaz hattının döşenebildiğini 2020 yılında hedeflerinin 25 kilometre doğalgaz hattının planlandığını söyledi. Koronavirüs salgın sürecinden dolayı Afyonkarahisar Valiliği tarafından yapılacak iş ve işlemlerin durdurulmasıyla 2020 yılı planlamasında herhangi bir çalışma yapılamadığını doğalgaz çalışmalarına başlandığını anlattı.

www.emirdag.gen.tr'nin edindiği bilgilere göre döşenecek olan yeni hat ile ilgili olarak ise bir kampanya başlattıklarını dile getiren Başkan Serkan Koyuncu, “Ücretsiz Ön Abone Ol, Doğalgaz’a Kavuş” kampanyasıyla muhtarlar tarafından vatandaşları ücretsiz olarak önabone olunması yönünde tavsiyede bulunduklarını anlattı.

İlk etapta İncili Mahallesinde doğalgaz döşenmeye başlanacağının müjdesini veren Koyuncu şunlara yer verdi; “Bazı mahallelerimizde hiç parke taş döşemesi gerçekleştirmedik; sebebi doğalgaz hattının geçecek olmasıdır. Yıllar önce Emirdağ Doğalgaz Platformu tarafından 4500 kişi platform için para yatırmıştı. O paralar Afyonkarahisar İl Özel İdaresi’nde isimlere ait olarak duruyor. O para ben abone oldum demek değildir. Doğalgaz için muhtarlarımızla iletişime geçilmesini istiyoruz. Tapu ve kimlik ile ben abone olmak istiyorum diye ücretsiz olarak başvurması gerekmektedir. Nüfusun yoğun olduğu yerlerde doğalgaz gelecek, ama nüfusun az olduğu ve talebin olmadığı yere doğalgaz döşenemeyecek. Vatandaşımızın doğalgazı istiyorum diyerek ön abone olmak istiyorum, demeleri gerekiyor. Özellikle Eskişehir Caddesi yüksek katlı apartmanların tamamından ön abonelik istiyorum. Ön abone olacaklar ki Emirdağ’da doğalgaz gelsin.”dedi.

  • Güncelleme: 13.07.2020 22:31
  • Okunma: 8653

Yorumlar (5)Yorum Yap

  • Erkan Günkaya

    Sayın Başkanım Serkan Koyuncu Eski kacerli mahallesi dedeci sokak ne olcak acaba yeni binalar yapıldı doğalgaz hatlarımız hazır aboneliklerimiz yapıldı oturanlar doğalgazın mahalleye girmesini 4 gözle bekliyoruz umarım bi cevap yanıt alırız teşekkürler

  • Emirdagli

    Valla ne diyebilirim kardeşim inşallah en kısa zamanda herkesin evine gelir doğalgaz şuan bize de gelmedi

  • Diyar

    Emirdaglı Arkadaşım ben Başkana ve icraatlarına sözüm yok ama Bizim mahallenin altından sağından solundan Doğalgaz geçiyor Tüm Mahalleli Başkanın Söylediği önbaşvuruyu yaptı Hala yalvarıyoruz..

  • Emirdagli

    Diyar kardeşim bu suçtan günahtan değil doğalgazı doğalgaz şirketi döşüyor ve yıllık faaliyet planları var öyle kafalarına istedikleri yeri doseyemiyorlar ,SIZ merak etmeyin Allahın izniyle emirdag 3.4 yılda muhteşem bir dönüşüme ev sahipliği yapacak diğer ilçelerde n emirdag a imrenerek bakılıyor BU dönem başkanımız iyi çok şükür ve iyi de çalışıyor

  • Diyar

    Ne yani Yeni kacerlide nüfus az diye Dogalgaz gelmeyecekmi?
    Böyle bi Saçma Bürokrasi olurmu?
    Eski Kacerliye var Yeniye yok karşıyaka mah. Var yeni kacerliye yok Keçili bahceli sok. Var Yeni Kacerliye yok...
    Suçumuz Günahımız ne Başkan?