Emirdağ'da 57.Alay Yürüyüşü Düzenlendi

Haberler / Güncel

Emirdağ'da 57.Alay Yürüyüşü Düzenlendi

Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın tarafından düzenlenen “57. ALAYA VEFA YÜRÜYÜŞÜ” ne binlerce vatandaş katıldı. Emirdağ Cumhuriyet Meydanında toplanan vatandaşlar, Emirdağ Şehitler Anıtı’na kadar ellerinde Türk bayrakları ve meşalelerle yürüyerek Çanakkale Deniz Zaferinin 104. yıldönümünü coşkuyla kutladılar.

Afyonkarahisar’da bir ilke imza atan Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın, Çanakkale Deniz Zaferinin 104. yıldönümü etkinliklerinde düzenlediği “57. ALAYA VEFA YÜRÜYÜŞÜ”'ne binlerce vatandaş katıldı. Emirdağ’da düzenlenen etkinliğe MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, MHP Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Kocacan, MHP Eskişehir İl Başkanı İsmail Candemir, Ülkü Ocakları İl Başkanı Abdurrahman Timur Bayram, MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya, Emirdağ MHP İlçe Başkanı Abdil Demiral, belediye başkanları ve belediye başkan adayları, STK Temsilcileri, şehit yakını ve gaziler ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.

YÜRÜYÜŞE BİNLERCE VATANDAŞ KATILDI

Emirdağ Cumhuriyet Meydanında toplanan binlerce vatandaş kortej eşliğinde Emirdağ Şehitler Anıtı’na kadar yürüdüler. Atlı birliğinin öncülük yaptığı yürüyüşte, mehteran takımı, fener alayı ve binlerce vatandaş ellerinde Türk bayrakları ve meşalelerle sloganlar atarak coşkulu bir şekilde yürüyüş gerçekleştirdiler. Emirdağ caddelerinde yürüyen vatandaşlara Emirdağ halkı da balkonlardan Türk bayraklarını sallayarak destek oldular. Emirdağ Şehitler Anıtı’nda düzenlenen anma programı mehteran takımın gösterisiyle başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden programda şehitlerimiz için Kuranı Kerim ve dualar okundu.

KARGIN, “ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ”

Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın, “Allah'ın izniyle inşallah sizlere yakışır bir şekilde memlekete bir çivi çakmayı çalıştık. Çanakkale Şehitler Anıtı’nın 6/1 oranında küçültülmüşünü hayırseverlerimizin destek ve katkılarıyla ilçemize kazandırdık. Allah razı olsun ki 3 bine yakın kişi ile bugün Çanakkale programını sizlerle birlikte idrak ettik. Ben buradan değeri hiçbir şeyde ölçülemeyecek bizim için vuslata ulaşmış ve kesinlikle ölmemiş olan ‘Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez’ diyen bizler Allah için, vatan için, bayrak için canlarını vermiş olan şehitlerimize bir nebze olsun 18 Mart dolayısıyla onların ruhlarına bir Fatiha göndererek katkıda bulunmuşsak kendimizi bahtiyar sayarız. Ne mutlu Türküm diyene” diye konuştu.


YÖNTER, “BİR EMİRDAĞLI OLARAK BURADA OLMAKTAN İFTİHAR EDİYORUM”

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, “Allah aziz şehitlerimizi rahmeti ile mükâfatlandırsın. Bugün Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104. yıldönümüdür. Metrekareye 6 bin merminin düştüğü bir yer Çanakkale. 250 bini aşkın vatan evladının sere serpe uzandığı yerin adı Çanakkale. Ve bir milletin kahramanlık unvanını aldığı yerin adı Çanakkale. Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıl dönümünde bütün şehitlerimizi hürmetle yad ediyorum. Aziz hatıraları önünde eğiliyorum. Allah şehitlerimizin ruhun şad etsin. Şehitlerimiz en yüksek makamdalar. Emirdağ Belediye Başkanımız Uğur Serdar Kargın’ı da tebrik ediyorum böyle bir etkinliğe imza attığı için. Başkanımızın kendisine kefiliz İnşallah 31 Mart'ta üç hilal Emirdağ Belediyesi'nde bir kez daha dalgalanacak. Bir kez daha Uğur Serdar Kargın inanıyorum ki Belediye Başkanı olarak seçilecektir” dedi. Konuşmaların ardından şehit yakınlarına ve gazilerimize kuran ve bayrak hediye edildi. Program sonunda 30 otobüsle yaklaşık 1500 Emirdağlı vatandaş Çanakkale’ye uğurlandı.

  • Okunma: 1773

Yorumlar (0)Yorum Yap