Emirdağ’da 711 Öğrenci Eğitim Görecek

Haberler / Eğitim

Emirdağ’da 711 Öğrenci Eğitim Görecek

2021-2022 Akademik Yılı, Üniversite Güvenlik Koordinasyon Toplantısı, Kaymakam Bilici başkanlığında, Kaymakamlık toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya Kaymakam Bilici’ nin yanı sıra, Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, Emirdağ Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Kemal Yıldız, İlçe Emniyet Müdürü, İlçe Jandarma Komutanı, Emirdağ Kredi Yurtlar Kurumu Müdürü, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü ve ilgili diğer kurum amirleri katıldı.

Kaymakam Bilici açılış konuşmasında, “Türkiye’ nin farklı bölgelerinden ilçemize gelen öğrenciler, bizlerin misafirleri ve bizlere emanetler. Onların huzur ve güven ortamında eğitim almalarını sağlamak bizim vazifemizdir. Bu nedenle ilgili tüm kurumların üzerlerine düşen görevi yapacaklarına inancım tamdır” dedi.

Yükseköğretim kurumlarında, emniyetin üst düzeyde sağlanması, öğrencilerin barınma, eğitim, ekonomik sorunlarının tespiti ve iyileştirilmesine yönelik çalışmalar, öğrenimlerini güvenli ve huzurlu bir şekilde tamamlamalarını temin edecek genel güvenlik önlemleri ve üniversite yerleşkesi, öğrenci yurtları ve çevresi için alınan güvenlik tedbirleri değerlendirilerek alınması gereken ilave tedbirlerin görüşüldüğü toplantıda Kaymakam Bilici, yalnızca kampüste değil kampüs dışında da tedbirler alınması gerektiğini, bunun için emniyet yetkililerin kampüs ve yurt çevresindeki devriye sayılarının artırılması ve bunun düzenli hale gelmesini, güvenlik görevlilerinin yurt önlerinde aktif olması ve herhangi bir durumda emniyet yetkililerini bilgilendirmeleri gerektiğini belirtti. Bununla da yeterli olmayacağını ifade eden Kaymakam Bilici, “Öğrencilere zarar verecek her türlü kötü alışkanlıktan özellikle “Kırmızı Çizgimiz” olarak nitelendirdiğimiz uyuşturucu madde bağımlılığından öğrencilerimizi, gençlerimizi uzak tutmamız ve bu konuya azami düzeyde dikkat etmemiz gerekiyor” dedi.

Emirdağ her anlamda Huzur’un Başkenti olmalı, Emirdağ iyi nedenler için tercih edilmeli diyen Kaymakam Bilici, ayrıca maddi zorluklar yaşayan öğrencilerin tespit edilerek desteklenmesini ve part-time çalışma sisteminin öğrenciler için yaygınlaştırılmasının gerektiğini belirtti.

Gençlerimizin güvenli ve huzurlu bir ortamda iyi, kaliteli eğitim ve öğretim hizmetlerinden faydalanması için tüm paydaşlarımızın üzerine düşen görev bilinci ile hareket etmesi gereğini yineleyen Kaymakam Bilici, 2021-2022 Akademik yılının tüm öğrencilerimize ve Emirdağ’ a hayırlı olması temennisinde bulundu.

Toplantıda ayrıca, Emirdağ Meslek Yüksekokuluna kayıtlı 711 öğrenci olduğu ve Kredi Yurtlar Kurumunda kalan öğrenci sayısının da 433 ve boş yatak sayısının 65 olduğu bilgisi paylaşıldı.

  • Okunma: 1113

Yorumlar (2)Yorum Yap

  • hamza

    bu kadar ogrenciyi bari elde tutalim bolvadin gelir yarisini alir goturur

  • Emirdagli

    800 den fazla öğrenci vardi deniliyordu sayı da azalma mi oldu
    Yeni bölümler açılıp bu sayının en az 1000 üzerinde olması güzel olur