Emirdağ’da Çök Kapan Tutun Tatbikatı

Haberler / Güncel

Emirdağ’da Çök Kapan Tutun Tatbikatı

İçişleri Bakanlığı AFAD koordinasyonunda tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak saat 18.57’de yapılan “ÇÖK-KAPAN-TUTUN DEPREM ANI TATBİKATI” ilçemizde başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.

İlçemiz Kaymakamı Osman Bilici, Çök-Kapan-Tutun Deprem Anı Tatbikatına Emirdağ Kredi Yurtlar Kurumunda kalan öğrenciler ile birlikte katıldı.

Tatbikat öncesinde deprem anı tatbikatının içeriği hakkında, tatbikat öncesinde etkinliğin amacı çök-kapan-tutun hareketinin önemi ve nasıl yapılacağı ile deprem anında, öncesinde ve sonrasında güvenli bir şekilde nelerin yapılması gerektiğine dair bilgiler verildi.

Tüm Türkiye’de saat 18.57’de başlayan tatbikatta, “Çök-Kapan-Tutun” yöntemini kullanarak hayat üçgeni oluşturan katılımcılar, 30 saniye boyunca bu şekilde kendilerini güvende tuttular.

Tatbikat sonrasında izdihama yer vermeden tahliye işlemi gerçekleştirilerek deprem toplanma alanına toplandılar.

Tatbikatın başarılı bir şekilde gerçekleştiğini ifade eden Kaymakam Bilici, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Bugün ülkemizin gerçeği olan depremde gerekli önlemleri almak, depreme hazırlık ve deprem anında yapılması gerekenleri ülke çapında gerçekleştirilen “Çök-Kapan-Tutun Deprem Anı Tatbikatı” ile uygulamalı olarak gerçekleştirdik. Türkiye’nin deprem riski yüksek bir coğrafyada olmasından dolayı bu doğa olayına her zaman hazırlıklı olmalıyız. Gerekli tedbirler alındığında depremin etkileri en aza indirilebilir. Depremin meydana gelmemesi en büyük temennimiz ama meydana gelmesi halinde de gerekli tedbirlerimizi alarak depremi en az hasarla atlatabiliriz.” ifadelerini kullandı.

  • Okunma: 1160

Yorumlar (0)Yorum Yap