Emirdağ’da Cumhuriyet Coşkusu

Haberler / Güncel

Emirdağ’da Cumhuriyet Coşkusu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99. Yıl’ı Emirdağ Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen törenle kutlandı.

Cumhuriyet Bayramı kutlama törenine Kaymakam Bilici'nin yanı sıra Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, İlçe Jandarma Komutanı Mehmet Teberci, İlçe Emniyet Müdürü Erdal Yanık ile daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’ nın okunmasını ardından Kaymakam Bilici, Cumhuriyet Bayramı’nın anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Kaymakam Bilici’ nin konuşmasından satır başları şu şekilde:

“Cumhuriyetimizin 99. kuruluş yıldönümünü bütün Türkiye’de olduğu gibi Emirdağ’ımızda da gurur ve coşkuyla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Her 29 Ekim, bağımsız ve onurlu bir şekilde birlikte yaşama irademizin ve milletçe geleceğe güvenle bakabilmemizin bayramıdır.

Yüce Milletimiz, büyük zorluklar neticesinde kazanılarak kendine emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti’ni, huzur ve refah içerisinde yarınlara ulaştırmak için el birliği ile çalışmaya devam ederek geleceğe büyük bir ümit, inanç ve gayretle yürümek azmi ve kararlılığı içerisindedir.

Millet olarak, bugün bunun haklı gurur ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Ecdadımızın üstün gayret ve fedakarlıklarla kurdukları Cumhuriyetimizin ilelebet payidar kalması, gelecek nesillerin milli ve manevi değerlerine bağlı bireyler olarak yetişmesi hepimizin en büyük hedefi ve arzusudur. Cumhuriyet, bağımsızlık ve hürriyetimizden asla taviz vermeyeceğimizin en büyük ifadesidir.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimiz 100. yılına doğru ilerlerken, mukaddes vatanımızın birliği ve milletimizin bağımsızlığı uğruna verilen mücadelenin taçlanarak Cumhuriyetimizin kurulduğu bu anlamlı günün yıldönümünde, bu cennet vatanı ve bu Cumhuriyeti bizlere emanet eden Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile onun silah arkadaşlarını, vatanı uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor; gazilerimize de en derin şükran ve duygularımla sağlık, huzur ve esenlikler diliyorum. Hepimizin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.”

Kaymakam Bilici’ nin konuşmasının ardından öğrenciler tarafından şiir ve kompozisyonlar okunurken akabinde hazırlanan oratoryo çalışması, halk oyunları gösterisi ve anaokulu öğrencilerinin hazırladığı oyunlar sergilendi. Ayrıca törende ilçemizde görev yapan öğretmenler tarafından canlı müzik dinletisi yapıldı.

Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi sonrasında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama töreni, öğrencilerin resmi geçit töreni ile son buldu.

Tören sonrasında Kaymakam Bilici, beraberindeki protokol üyeleri ile birlikte tören programının hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

  • Okunma: 948

Yorumlar (0)Yorum Yap