Emirdağ’da Deprem Tatbikatı

Haberler / Eğitim

Emirdağ’da Deprem Tatbikatı

Son günlerde ülkemiz genelinde meydana gelen afetler sonrasına Emirdağ’da öğrencilerle deprem, yangın ve arama kurtarma tatbikatı yapıldı.

25.02.2020 tarihinde Emirdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde Afyonkarahisar il AFAD ekiplerince organize edilen deprem, yangın ve arama kurtarma tatbikatı ve bilgilendirme eğitimi yapıldı.

Tatbikata İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürkan EMEKSİZ, İlçe Jandarma Komutanı Emrah DAL, İlçe Emniyet Müdürü Erdal YANIK ,İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Hüseyin GÜLMEZ ve öğrenciler katıldı.

İl AFAD ekiplerince önce sınıflarda deprem anında sınıfta olunması durumunda uyulması gereken kurallar ve deprem anında verilmesi gereken tepkiler aynı zamanda sınıf içinde saklanma yerleri gösterilerek anlatıldı. Daha sonra öğretmenler kontrolünde sınıflardan öğrenciler tahliye edildi ve bahçedeki toplanma alanlarında toplanıldı.
Tahliye işlemlerinin akabinde tekrar bilgilendirme yapılarak olası bir yangın durumunda yapılması gereken müdahale işlemleri ve verilmesi gereken tepkiler anlatılarak bilgilendirme yapıldı.

Yangın tatbikatının akabinde okulumuza il AFAD ekibi tarafında getirilen arama kurtarma köpeği(ÇITIR) arama-kurtarma gösteri ardından eğitim sona erdi.

  • Güncelleme: 27.02.2020 11:43
  • Okunma: 2480

Yorumlar (0)Yorum Yap