Emirdağ'da Deprem Tatbikatı Yapıldı

Haberler / Güncel

Emirdağ'da Deprem Tatbikatı Yapıldı

1-7 Mart Deprem Haftası ve '2022 Afet Tatbikatı Yılı' kapsamında Türkiye’de 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen ‘Deprem anı ve Tahliye Tatbikatı’ Emirdağ Aziziye İlkokulunda Kaymakam Bilici’nin de katılımıyla gerçekleştirildi.

Okul sınıf ve koridorlarında öğrencilerin hayatını kurtaracak önlemlerin gösterildiği tatbikat gerçeğini aratmadı. Deprem tatbikatında öğrencilere ilk dakikaların önemi ve depremde yapılması gerekenler anlatıldı.

“Deprem ve Tahliye Tatbikatı” senaryosuna göre depreme dersliklerinde yakalanan öğrenciler, uyarı sirenlerinin çalması üzerine daha önceden kendilerine öğretildiği gibi sıralarının yanlarına siper alarak çök-kapan-tutun yöntemi ile ‘Hayat Üçgeni’ oluşturdular. Sarsıntının geçmesi ile birlikte okul görevlileri tarafından izdihama yer vermeyecek şekilde bina dışına tahliye edilerek, öğrenciler “Toplanma Alanı’nda” toplandılar.

Tatbikatın başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini belirten Kaymakam Bilici, emeği geçen herkese teşekkür etti. Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı’na Kaymakam Bilici’nin yanı sıra Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, İlçe Emniyet Müdürü Erdal Yanık, İlçe Jandarma Komutanı Mehmet Teberci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürkan Emeksiz, İlçe Sağlık Müdürü Ömer Biberoğlu, AFAD gönüllüleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

  • Okunma: 653

Yorumlar (0)Yorum Yap