Emirdağ’da Dolandırıcılara Dikkat!

Haberler / Güncel

Emirdağ’da Dolandırıcılara Dikkat!

Birkaç gün önce Emirdağ’da bir sanayi esnafını dolandırmaya çalışan iki kişi ilçemiz Emniyeti’nin başarılı takibiyle kıskıvrak yakalanarak Cumhuriyet Savcılığı’na sevkedildi.

15-20 DAKİKAYA HESABINIZA GEÇER DEYİP ORTADAN KAYBOLDULAR

Olay birkaç gün önce ilçemiz Sanayi Sitesi’nde yaşandı. Şahıslar, ilçemizde faaliyet gösteren bir sanayi esnafını önce telefon ile arayarak almak istedikleri malları sipariş ettiler ve ödemeyi havale ile yapacaklarını belirttiler. İki şahıs kendileri gelene kadar sanayi esnafından malları hazırlamalarını istedi. Şahıslar işyerine geldiklerinde ise telefondan internet bankacılığı ile havale öncesi onay görüntüsünü göstererek “15-20 dakikaya hesabınızda olur” diyerek esnafın güvenini kazandılar. Ancak havale işlemine onay vermeyen şahıslar malları alarak ortadan kayboldular. Havale işlemi gerçekleşmeyince dolandırıldığını anlayan ilçemiz esnafının şikâyeti üzerine harekete geçen ilçemiz Emniyeti olayı Ö.A. (37) ve yanındaki bir kişinin gerçekleştirdiğini tespit etti. Şahısların kullandıkları aracın ise Afyon il merkezinden kiralanmış bir araç olduğu tespit edildi.

BOLVADİN VE SANDIKLI’DA DA ESNAFI DOLANDIRDILAR

Olay sonucu yakalanan Ö.A C. Cumhuriyet Savcılığına sevkedildi. Yapılan araştırmada aynı şahısların Bolvadin ve Sandıklı ilçemizde de aynı şekilde esnafı dolandırdıkları ortaya çıktı.

BU TÜR OLAYLARA KARŞI UYANIK OLUN

İlçemiz Emniyeti’nin başarılı çalışmasıyla yakayı ele veren dolandırıcılara karşı emniyet yetkilileri esnafları bu tür olaylara karşı uyararak esnaflardan uyanık olmalarını istedi.-Emirdağ gazetesi

  • Okunma: 2754

Yorumlar (0)Yorum Yap