Emirdağ’da Eğitim Seferberliği

Haberler / Eğitim

Emirdağ’da Eğitim Seferberliği

Emirdağ’da eğitimde verimliliği ve akademik başarıyı artırmak için başlatılan Eğitim Seferberliği çalışmalarına ara vermeden devam eden Kaymakam Osman Bilici, Şehit Muhammet Tufan Ortaokulunu ziyaret etti.

Okul bahçesinde ve çevresinde incelemelerde bulunan Kaymakam Bilici, daha sonra okul müdürü Mustafa Kaya’dan okulun genel durumu ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Okul binasının içerisinde de incelemelerde bulunan Kaymakam Bilici ardından 8.sınıf öğrencilerini sınıflarında ziyaret etti. Öğrencilerle bir süre sohbet eden Kaymakam Bilici, öğrencilere LGS sınavına hazırlık sürecinde başarılar dileyerek onlara moral verdi.

Kaymakam Bilici, daha sonra öğretmenlerle bir araya gelerek onlara bu yıl temel hedefin LGS sınavında başarı oranını artırmak olduğunu hatırlatıp öğretmenlere Eğitim Seferberliği kapsamında akademik başarıyı artırmak için belirlenen stratejilerden bahsetti.

Belirlenen stratejilerin başında Eğitim Danışmanlığı sisteminin olduğunu ifade ederek, Eğitim Danışmanlığı sisteminde danışman öğretmenlerin Rehber Öğretmenler ve okul idaresi ile koordineli çalışması gerektiğini, danışman öğretmenlerin öğrencinin sınava hazırlık sürecinde onu engelleyecek her şeyle ilgileneceğini belirten Kaymakam Bilici, bu sayede başarıya giden yolda öğrencinin önüne çıkacak engellerin ortadan kaldırılacağını ifade etti. Eğitim Danışmanının istenilen başarıyı elde edebilmesi için öğrenciyi her yönüyle çok iyi tanıması gerektiğinin altını çizen Kaymakam Bilici, bunun için en önemli adımın da veli ziyaretleri olduğunu vurguladı.

Kaymakam Bilici, öğretmenlere başarıyı elde etmek için belirlenen stratejiler doğrultusunda hareket edilirse gösterilen gayretin anlamlı olacağını ve istenilen sonuca ulaşılacağını sözlerine ekledi.

Kaymakam Bilici’ye ziyareti esnasında İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürkan Emeksiz eşlik etti.

  • Okunma: 1025

Yorumlar (0)Yorum Yap