Emirdağ'da Evlilik Göçü Sempozyumu Düzenlenecek

Haberler / Kültür Sanat

Emirdağ'da Evlilik Göçü Sempozyumu Düzenlenecek

Türk Dernekler Birliği – UTV bu yaz Emirdağ’da evlilik göçü üzerine sempozyum düzenleyecek. Sempozyum 1 Ağustos 2015 tarihinde Emirdağ Belediye Kültür Sarayı’nda gerçekleşecek.

Belçika’da bulunan sivil toplum kuruluşu ‘Türk Dernekler Birliği – UTV’ daha önce evlilik göçü üzerine Emirdağ’da ve Belçika’da konu üzerine bir belgelsel çekmişti. TDB-UTV 2014-2015 yıllarında Belçika’nın birçok yerinde belgeselin gösterimiyle farklı kesimlere: Türk dernkeleri, spor kulüpler, camiler, vakıflar, liseler, kadın ve diğer gruplarda eğitici söyleşiler düzenledi.

Türk Dernekler Birliği tarafından yapılan açıklamada: "Projenin içerik amaçları evlilik göçü üzerine hedef kitlede bilgi ve bilinç geliştirmek, gençleri aile ve sosyal baskıya karşı korumak ve göçün güçlüklerine karşı hazırlamak, beklentilerini gerçekçiye döndürmek ve Türk toplumu arasında farkındalık arttırmakdır.

Belçika Baudoin Kraliyet Vakfı fonu tarafından desteklen projede, evlilik göçünü üzerinde bilgi ve bilinç arttırma yöntemleri geliştirmek hedefleniyor. Kraliyet Vakfı ‘Evlilik Göçü’ projesiyle yurt dışından evlilik düşünenleri gerekli bilgi ve bilinçle donaltma arzusundadır.

1 Ağustos 2015’de Emirdağ Belediye Kültür Sarayında gerçekleşecek olan sempozyum saat 14.00’de Belediye Başkanı Uğur Serdar Kaygın’ın açılış konuşmasıyla başlayacak. Belçika’da Sivil Toplum Kuruluşları adına UTV başkanı Hikmet Çakır ve EYAD başkanı Metin Edeer sosyal sorumluluklar hakkında konuşmalar yapacaklar.

Anvers Üniversitesi Göç Araştırmalar Merkezi Profesörü Christine Timmerman ve Klinik Psikolog Ertğrul Taş evlilik göçü hakkında akademik araştırmalarını tanıtacaklar. Yine konuşmacılar arasında Türkiye Toplum Gönüllüleri Vakfı adına Cenk Öz ‘Geleceklerini hazırlarken gençlere nasıl destek oluruz’ konulu projeden bilgiler paylaşak."

BRÜKSEL BASIN MÜŞAVİRİ VEYSEL FİLİZ DE KATILACAK

Konuşmacılar arasında Türiye Cumhuriyeti Brüksel Büyükelçiliği Basın Müşaviri Veysel Filiz selamlama konuşması yaparak Göçün Ellinci yılı hakkındaki izlenimlerine değinecek. Bu program Geçtiğimiz sene Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün desteğiyle Belçikalı Gazetecilerle Emirdağ ve Afyon’u ziyaret eden Filiz’in Emirdağ’a yaptığı ikinci ziyaret olacak. Ayrıca bu vesileyle Basın Müşaviri Veysel Filiz’in Afyon Gazeteciler Derneğinde Avrupa’da Turkiye karşıtlığı, Ermeni meselesi ve islamofobi konulu bir Konferansa katılacağını da okurlarımıza duyurmak isteriz.

Herkese açık olan programın ücretsiz olduğu bildirildi.

  • Okunma: 2879

Yorumlar (0)Yorum Yap