Emirdağ'da Genç Girişimcilik Anlatıldı

Haberler / Ekonomi

Emirdağ'da Genç Girişimcilik Anlatıldı

Emirdağ Meslek Yüksekokulu öğrencilerine staj yaparken ücret alabilecekleri olanaklar anlatıldı. Emirdağ Belediyesi Kültür Merkezi'nde, Emirdağ Meslek Yüksekokulu Uluslararası Ticaret ve Finans Kulübü ve Afyonkarahisar Girişimci İşadamları Derneği işbirliğinde düzenlenen konferansta, KOSGEP destekleri, Girişimci İşadamları Derneği iş olanakları ve staj imkanları hakkında bilgiler verildi.

Konferansa konuşmacı olarak katılarak, Türkiye'de her yıl 2 milyon civarında üniversite öğrencisinin mezun olarak iş hayatına atılmak için uğraştığını belirten Afyonkarahisar Girişimci İşadamları Derneği Başkanı Resul Sündük, bunların sadece 700 bininin işe girebildiğini söyledi.

"İŞ BAŞI EĞİTİMİ PROGRAMI İLE STAJ YAPARKEN, BİN 300 LİRA KAZANABİLİRSİNİZ"

Öğrencilerin staj yaparken ve mezun olduktan sonra çeşitli imkanlardan yararlanarak para kazanabileceğini dile getiren Sündük, "Birçok öğrencinin okuduğu bölüme göre staj yaptığını biliyoruz. Birçok iş yeri staj yapan öğrencilere ücret ödemiyor veya çok az bir ücret ödüyor" dedi. Ama İşkur tarafından hayata geçirilen 'İş Başı Eğitimi' programı ile staj yaparken, bin 300 lira kazanabileceklerini belirten Sündük, "Öğrenciler en az iki sigortalı çalıştıran bir işyerinde staj yapmak için başvurduğunda; İşkur, öğrencinin staj yaptığı her gün için 38,5 lira ücret ödüyor. Öğrencilerin bu tür olanakları bilmemesinden dolayı maddi olarak sıkıntılı bir staj dönemi geçiriyor. Afyonkarahisar Girişimci İşadamları Derneği olarak siz öğrencilere bu tür olanaklardan yararlanmanız için destek vermeye hazırız" diye konuştu.

HİBE VE KREDİ DESTEĞİ...
Afyonkarahisar Girişimci İş Adamları Derneği Başkanı Resul Sündük hibe ve faizsiz kredilerle ilgili yaptığı açıklamada, “Devletin işletmelere ve iş kurmak isteyen girişimcilere sunduğu desteklerden yararlanmak isteyenlere dernek olarak her türlü yardıma hazırız” dedi.

Başkan Sündük, “Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Projeleri, Kalkınma Ajansı Projeleri, Tarım Bakanlığı Projeleri, Derneklere Hibe Projeleri, Yatırım Teşvik Belgesi, Proje Yazma Eğitimleri, İhracat Desteği, TKDK Projeleri, Yönetim Danışmanlığı” gibi konularda derneğin yönetim kurulu tarafından girişimcilere ve işletme sahiplerine her türlü hizmetin sunulduğunu kaydetti. Devletin sağladığı hibe ve kredilerin çok yönlü olduğunu ifade eden Başkan Sündük, en az 2 sigortalı personeli bulunan tüm işletmelere personel desteği sağlandığını vurguladı. Başkan Sündük açıklamalarında şunları söyledi:

“Çalışan 2 sigortalı haricinde üçüncü olarak alacağınız personelin 4 aylık sigortasının tamamını ve maaşının 650 TL’lik kısmını devlet karşılamaktadır. Bundan nasıl faydalanabileceğini düşünen işletme sahipleri bizimle irtibata geçebilirler. Biz dernek olarak ücretsiz bilgilendirme yapıyoruz” dedi.

“İHRACAT YAPMAK İSTEYEN İŞLETMELERE KREDİ İPOTEK DESTEĞİ VAR”

İşletmelere devlet tarafından kredi ipotek desteği sağlandığını da hatırlatan Başkan Sündük, “Özellikle ihracat yapan ya da yapmayı planlayan işletmelerin 2 milyon TL kadar kredi kullanabilecekleri ve bu kredi için ipoteğin tamamı ve kredi faizinin yüzde 50’lik kısmı için devlet desteği alabiliyorken, TKDK’dan destek alan işletmeler, kalkınma ajansında destek alan işletmeler ve KOSGEB aracılığıyla işletmesini kurmuş olan girişimcilerin kredi ihtiyaçlarında ipotek konusunda devlet destek sağlamaktadır. Bu kapsamın dışında kalan işletmelerde ipotek konusunda devletten yüzde 80 oranında yardım alabilirler” diye konuştu.

“İŞLETME SAHİPLERİ VE GİRİŞİMCİLER BİZİMLE İLETİŞİME GEÇEBİLİRLER”

Kurum ve kuruluşların desteklerinden de faydalanmak isteyenlerin kendilerine müracaat edebileceklerini belirten Başkan Sündük, “Kişiler ister işini kurmak, isterse de işletmesini büyütmek için devletin hibe ve kredilerinden nasıl yararlanabileceklerini bize başvurarak öğrenebilirler. Biz bu hizmet için herhangi bir ücret almıyoruz. İster işsiz, ister işveren konumunda olsun herkesin yararlanabileceği bir destekleme programı mutlaka var. Yeter ki doğru zamanda ve doğru şekilde başvuru yapılabilsin. Bu konularda girişimciler ve işletme sahipleri bizimle sosyal medya hesaplarımızdan iletişime geçebilirler” ifadelerini kullandı.​ Konferansa, Emirdağ Belediye Başkan Yardımcısı Selahattin AVCI, Emirdağ Belediyesi Etüt Proje Müdürü Nurettin DİKER, Mimarlar Odası Başkanı Nurgül UYAR, ilçemizde faaliyetlerini sürdüren oda dernek üyeleri ve Emirdağ Meslek Yüksekokulu öğrencileri katıldı.

  • Okunma: 2745

Yorumlar (0)Yorum Yap