Emirdağ'da Gurbetçi Festivali Coşkusu Sürüyor

Haberler / Güncel

Emirdağ'da Gurbetçi Festivali Coşkusu Sürüyor

Emirdağ Belediye Başkanlığı’nın Geleneksel olarak düzenlemiş olduğu 13. Gurbetçi Festivali 12 Ağustos 2018 Pazar günü ilçemiz Otogar alanında başladı. Festival ilk olarak saygı duruşuyla beraber İstiklal Marşı’nın okunmasıyla açılış yapıldı.13. Gurbetçi Festivali’nde gecenin açılış konuşmasını yapan Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar KARGIN protokol üyelerine, vatandaşlara ve bu programın düzenlenmesine vesile olan gurbetçi hemşerilerimize katılımlarından dolayı teşekkürlerini iletti.

Başkan Kargın açılış konuşmasında şu ifadelere yer verdi. ‘’ Göreve gelmesinden en çok mutlu olan Emirdağ halkının, kardeşi ,ağabeyi ve evladı MYK üyemiz ve Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekilimiz Mehmet TAYTAK, Rahmetli Bakanımız Gün SAZAK’ın yeğeni aynı zamanda Eskişehir Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekilimiz gönül dostumuz Metin Nurullah SAZAK, DP Parti Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin UYSAL, MHP Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet KOCACAN, Afyonkarahisar Ülkü Ocakları İl Başkanı Abdurrahman BAYRAM,MHP Emirdağ İlçe Başkanı Abdil DEMİRAL ve yönetimi, Türk Yerel-Sen Genel Başkanı Mustafa YORULMAZ , MRP Partisi Genel Başkanı Murat KÖYLÜ, Eskişehir, Bilecik ve Afyonkarahisar’daki Milliyetçi ve Ülkücü Kuruluşlar, Siyasi Partilerin Temsilcileri, Sivil Toplum Örgütleri ve Sendikalar,Belediye Meclis Üyeleri,muhtarlarımız, basın mensuplarımız ve gurbetçi hemşerilerimiz hepiniz hoş geldiniz şeref verdiniz. Bu programda çok değerli insanların var olmasından elbette çok mutlu ve gururluyuz.’’ Dedi.

Emirdağ Belediye Başkanlığı görevinde dört buçuk yılı tamamladığını dile getiren Başkan KARGIN , üretken belediyecilik, birlikte yönetim ve bütünsel yaklaşım anlayışıyla bu zamana kadar Emirdağ halkına neyi nasıl yapacaklarını göstermiş olduklarını ifade etti.

‘’ELEKTRİK BORCUNU ÖDEYEMEYEN BELEDİYEDEN HERHANGİ BİR BELEDİYE BÜTÇESİ BAĞIŞ YAPAN BİR BELEDİYE OLDUK’’
Göreve geldiklerinde Emirdağ Belediyesi’nin personel maaşlarını ve elektrik parasını ödemeyecek durumda olduğu ve borcunun bütçesinin dört katı olduğunu söyleyen Başkan Kargın, şu anda ise başka bir belediyeye hayır yapacak duruma ulaştıklarını belirtti.’’ Dört buçuk yıl içerisinde ne yaptın? sorusuna Emirdağ Belediyesi’ni düzgün bütçe ve borç yönetimiyle hacizlerden, borçlardan, icralardan ve kredilerden kurtararak belediyemiz eğitimden, sağlığa kadar her konuda hizmet üreten bir belediye haline getirdik.

‘’ŞERLE İŞİ OLMAYAN HAYIRDA YARIŞAN BİR BELEDİYE’’
Kurduğumuz Belediye Aşevimizle günlük 450 kişiye sıcak yemek ulaştırıyoruz. Belediye ekmek fırınımız sayesinde günde 1000 kişiye sıcak ekmek veriyoruz. Emirdağ’da aç, yoksul ve muhtaç kimseyi bırakmadık. Yolsuzluk ve yoksulluk ile mücadele etmek için yola çıkmıştık. İstismarların, israfın önüne geçerek aş,iş ve hizmet ürettik. OSB ile işsizliği ortadan kaldırdık.

‘’YENİ PROJELERİMİZLE SİZLERE HİZMET EDECEĞİZ’’
4.5 yıl içerisinde ne yaptın ? denildiği zaman çok iyi bir borç ,çok iyi bir bütçe yönettik borcu bütçesinin 4 katı olan bir belediyeyi düzlüğe çıkardık. Belediyemizi hacizlerden borçlardan icralardan ve kredilerden kurtardık. Şimdi ise hiç ara vermeden son 6-7 ay sürecinde ise yeni projelerle sizlere hizmet etmek üzere mesai harcayacağız.

‘’YAKIN ZAMANDA TEMEL ATMA PROGRAMLARIYLA YİNE BİR ARAYA GELECEĞİZ’’
İlçe turizmine katkı sağlayacak hizmetler, aqua parkları, yüzme havuzlarımız, fitness salonlarımız, spa merkezimiz, katlı otoparkımız, düğün salonlarımız , otellerimiz ve iş hanlarımız için önümüzdeki günlerde bu protokolümüz ve değerli vatandaşlarımızla temel atma programlarıyla yeniden bir araya geleceğiz.
Beklentilerin ve bizlere olan güvenin farkındayız. Allah’ın izniyle son hizmet günümüze kadar hiçbir panik ve hamasete girmeden siz değerli vatandaşlarımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Temel atma törenleriyle bu hizmetlerimizi herkese göstereceğiz.’’ Dedi.

‘’BİZLERE GÜVENENLERİ MAHÇUP ETMEYEREK HAYIRLI İŞLERE VESİLE OLDUK’’
‘’Burada belediyemizin ortaklığıyla ile yapacağı projelerden de bahsetmeyi faydalı görüyorum. Yardımsever Halaç ailesinin 10 Milyon TL.’lik bütçeyle ilçemize kazandırdığı yaşlı bakımevinin kaba inşaatı bitmek üzeredir. Bu proje bittiğinde bölgede emsallerinin önüne geçerek memleketimiz adına hayırlı bir yatırım olacaktır. Peyami YILDIRIM ise Belediyemize 500.000 Euro şartlı bağış yaparak yaşlı ve felçli hastalarımız için tedavi merkezi yaptıracaktır. Bu projenin bütçesi ise daha sonra 950.000 Euro civarına çıkacaktır. Dönemimizde bir hayırsever okul yaptırmıştır. Başka bir hayırsever laboratuvar ve gençlik merkezi yapmıştır. Bizler görevimiz süresi içerisinde bu hayırlı projelerin ilçemize kazandırmak için vesile olduk. Halka hizmet Hakk’a hizmettir. Devletin imkanlarını çarçur etmedik, ettirmedik. Bize güvenenleri mahcup duruma düşürmedik.

Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın’ın konuşmasının ardından plaket törenine geçildi. Emirdağ Belediyesi 13. Gurbetçi Festivalinde emeği geçenlere ve hayırseverlere sırasıyla plaket takdim edildi. Plaket takdimi esnasında MYK Üyesi ve MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet TAYTAK bir konuşma gerçekleştirdi. Plaket töreni esnasında DP Genel Başkanı Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin UYSAL’da törene katılan vatandaşlara ve misafirperverliğinden dolayı Başkan Kargın’a teşekkürlerini iletti.

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ GENEL BAŞKANI DEVLET BAHÇELİ’DEN EMİRDAĞ’A SELAM
Emirdağ halkının Emirafşin gibi yiğit ve mert olduğunu dile getiren Taytak, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet BAHÇELİ’nin Emirdağ halkına selamlarını iletti. Bu güzel gecenin düzenleyerek bu kadar insanın bir araya gelmesinden onur duyduğunu belirterek Başkan Kargın’a teşekkür eden vekil Taytak, gurbetçi vatandaşlarımıza iyi eğlenceler diledi.

Emirdağ Belediyesi 13. Gurbetçi Festivalinde Emirdağ şair ve ozanlarından Hakiki Kabakçı ve Yoksul Derviş’ de sahne aldı. Şiirleriyle izleyicilere güzel anlar yaşattılar.Havai fişek gösterilerinin de olduğu festivalde gurbetçilerimiz sanatçı Kubat’ın şarkılarıyla gönüllerince eğlendiler.

Emirdağ Türk Halk Müziği Sanatçısı Kubat’ın sahne almasıyla birlikte izleyiciler coşkulu anlar yaşadı. Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar KARGIN sanatçımız Kubat’a çiçek ve Emirdağ temsili topakevi hediye etti. Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar KARGIN ile sanatçımız Kubat’ın sahnedeki sohbeti ise izleyiciler tarafından büyük alkış topladı.

GURBETÇİ FESTİVALİ 2. GÜNÜNDE, EMİNE TOKAİL VE ASLI SELEN KONSERLERİYLE EĞLENCEYE DEVAM ETTİ.

Emirdağlı şair ve ozanlar Yoksul Derviş, Fikret AKIN, Hülya EKŞİ, Mustafa ZİNCİRKIRAN ve Kenan DEMİREL tarafından şiir dinletisi düzenlendi. Emirdağlı Şairlere Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar KARGIN, Emirdağ Belediyesi Kültür Yayınları olan Emirdağ Yöresi Türkmen Ağıtları ve Emirdağ Şiirleri Antolojisi Kitabı hediye edildi.

Emirdağ Belediyesinin düzenlemiş geleneksel olarak düzenlemiş olduğu 13. Emirdağ Gurbetçi Festivalinin 2. gününde sahnede Gurbetçi Sanatçı Emine TOKAİL ve Sanatçı Aslı SELEN yer aldı. Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar KARGIN, Gurbetçi Sanatçı Emine TOKAİL’e Sanatçı Aslı SELEN’e Emirdağ Belediye Başkan Yardımcısı Vahit ÜNVER konser sonrasında çiçek hediye etti.

GURBETÇİ FESTİVALİ 3. GÜNÜNDE, MUSTİ CEYLAN, EROL TOP VE AYDİLGE KONSERLERİYLE EĞLENCEYE DEVAM ETTİ.

Emirdağ Belediyesinin düzenlemiş geleneksel olarak düzenlemiş olduğu 13. Emirdağ Gurbetçi Festivalinin 3. gününde sahnede Gurbetçi Sanatçılar Musti CEYLAN, Erol TOP ve Pop Sanatçısı Aydilge yer aldı.

  • Okunma: 3126

Yorumlar (0)Yorum Yap