Emirdağ’da Hilafet Videosu Çektiler, Yakalandılar

Haberler / Güncel

Emirdağ’da Hilafet Videosu Çektiler, Yakalandılar

Afyonkarahisar'ın Amuriye bölgesinde "Hilafet" konulu video çekimi yapan 5 kadından 4'ü, Ankara'daki evlerine sabah saatlerinde yapılan baskınla gözaltına alındı.

Konuyla ilgili Köklü Değişim'den yapılan yazılı açıklamada, "Bu kez zulüm Afyonkarahisar Amuriye'de video çeken biri 16 yaşında 4 Müslüman bacımıza yönelik yapıldı. Bu sabah evlerinden alınan Müzeyyen Sevinç, Hatice Yıldız, Zehra Yavuzkan ve 16 yaşındaki Saliha Yıldız, ifadeleri alınmak üzere ilgili birimlere götürüldüler.

Sadece Müslüman kadınların esaretten kurtarılması ve Hilafetin kurulması için çağrı videosu çeken bacılarımıza yapılan bu gözaltı, 28 Şubat uygulamalarına çok benzemektedir" denildi. 
Gözaltılarla ilgili sosyal medyada #MüslümanBacılarGözaltında etiketi açıldı.

Afyonkarahisar Valiliği ise konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı;

“12.01.2021 tarihinde Afyonkarahisar ili Emirdağ ilçesi sınırlarında bulunan Amorıum Antik Kentinde bir grup kadın tarafından açık kaynaklar üzerinden video paylaşımı ile yasa dışı terör örgütü Hizb-ut Tahrir’in propagandasını yaptıklarının tespit edilmesi üzerine Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığının kararı doğrultusunda bahse konu şahıslar hakkında gözaltı işlemleri yapılmıştır.”

Video

  • Okunma: 4891

Yorumlar (4)Yorum Yap

  • Deniz

    Çavuş kardeş o zaman hilafeti kendi içinde yaşasın. Çalmasın , Yetim hakkı yemesin , harama el uzatmasın. bunlar şov peşinde. müslüman adam Allah!ın emirlerine zaten uyarlar.

  • Çavuş

    Deniz kusura bakma ama hilafet arapların değil tüm müslümanım diyen herkesin. Bence sen hilafetin ne olduğunu iyi araştır

  • Mocca

    Bir bunlar eksik.

  • Deniz

    Madem hilafet istiyorlar arabistana gitsinler Türkiye'de ne işleri var ?