Emirdağ'da Kan Bağışı

Haberler / Sağlık

Emirdağ'da Kan Bağışı

Türk Kızılay'ı Afyonkarahisar Kan Merkezi ekiplerince düzenlenen kan bağışı Emirdağ Belediyesi giriş katında gerçekleştirildi. Emirdağ halkının gösterdiği yakın ilgiye teşekkür eden Kan Merkezi yetkilileri, "Kan vermek kemik iliğinin yağlanmasını önleyip, kan yapımını canlı tutmaktadır. Verilen kanın yerine yeni kan hücreleri geldiği için insan kendini dinç ve canlı hissetmektedir. Kandaki yağ oranını düşürmekte, kalp krizi ihtimalini azaltmakta, baş ağrısı, stres, yüksek tansiyon, yorgunluk gibi rahatsızlıkların giderilmesinde çok büyük katkı sağlamaktadır.

Bunu bilen vatandaşlarımız düzenli olarak kan veriyorlar" diye konuştular.

Kan vermenin manevi hazzının da farklı olduğuna dikkat çeken yetkililer, "En önemlisi de trafik kazasında yaralanan kimsenin, kan uyuşmazlığı olan bir bebeğin, kana ihtiyacı olan kişinin, sizin verdiğiniz kanla kurtulmasının size verdiği manevi duygu çok farklı bir duygudur" dediler.

  • Güncelleme: 08.01.2011 00:17
  • Okunma: 2743

Yorumlar (2)Yorum Yap

  • bruxellesemirdagli

    nbende kan vermek istiyorum ama belcikadayim nerelerde verilecek bi bilgisi olan varsa buraya yazarsaniz memnun olurum saygilar

  • ERTUĞRUL ALTINEL

    Ben 6 senedir Kızılay' a kan veriyorum.Çok memnunum.Çok mutluyum.
    İnsan vücuduna çok faydası var. Aynı zamanda kan vermekle,kana ihtiyacı olan hastalara şifa kaynağı olmaktayım.Ben her 4 ay da bir kızılaya kan veriyorum.Kızılay kan merkezi,kan vermeye gelenlerin ,kan alarak ve kan değerlerine bakarak kan alınıp alınmayacağına öyle karar veriyor.Verilen kan da Kızılay kan mekezince iyice tahlil edidikten sonra ihtiyac sahiplerine veriyor.Kanda mikrobik hastalık varsa kan veren kişiye ulaşıp,en yakın sağlık kuruluşuna başvurması için yönlendirme yapıyorlar.
    Sağlıklı olan herkesi kan vermeye davet ediyorum..

    ERTUĞRUL ALTINEL
    EMEKLİ;EMİRDAĞ HUZUREVİ MÜDÜRÜ.