Emirdağ’da Kırmızı Çizgi Uygulaması Yapıldı

Haberler / Güncel

Emirdağ’da Kırmızı Çizgi Uygulaması Yapıldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ‘30 Mart'ta kırmızıçizgimizi çekiyoruz’ paylaşımının ardından Emirdağ'da 'Kırmızıçizgi’ uygulamasına başlandı. Etkinlik, Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu ve Emirdağ Kaymakamı Osman Bilici önderliğinde düzenlendi.

İçişleri Bakanlığı yaya geçitlerinde önceliğin yayalarda olduğunu belirten farkındalık çalışmaların ardından bu kez de 'Kırmızıçizgimizi çekiyoruz' şeklinde yaya geçitlerinin kırmızı renkle boyanması için çalışma başlattı. Yurt genelinde başlatılan etkinlikle kavşak giriş ve çıkışlarıyla, yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlama, geçmek üzere olan yayalara durarak ilk geçiş hakkı verilme farkındalığının oluşturulması hedefleniyor. İçişleri Bakanı Soylu da sosyal medya hesabından '30 Mart'ta kırmızı çizgimizi çekiyoruz' paylaşımıyla çalışmayı duyurdu.

Yayalar ve sürücüler bilgilendirildi
Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu ve Emirdağ Kaymakamı Osman Bilici de bugün yaya geçitlerinin beyaz renkli şeritlerinden bazılarını kırmızı renge boyamaya etkinliğine katıldı. Etkinlikte Belediye Başkanı Serkan Koyuncu ve Kaymakam Osman Bilici araç sürücülerini durdurarak ve yayalarla bir araya gelerek bilgilendirmede bulundular daha sonrasında esnaf ziyaretlerini gerçekleştirdiler. Belediye Başkanı Serkan Koyuncu," Bakanımız Süleyman Soylu'nun, ‘30 Mart'ta Kırmızı Çizgimizi Çekiyoruz’ söyleminden sonra ilçemizde uygulamaya koyduk. Böyle bir etkinlik ve çalışma ile can kayıplarımız bu sayede azalacak, yayalarımız ve sürücülerimizin daha dikkatli olmaları konusunda uyardık” dedi.

  • Okunma: 2077

Yorumlar (0)Yorum Yap