Emirdağ’da Pazarcı Esnafa Çöp Poşeti Uygulaması

Haberler / Güncel

Emirdağ’da Pazarcı Esnafa Çöp Poşeti Uygulaması

Emirdağ Belediyesi Zabıta Amirliği, Salı günleri kurulan Emirdağ Salı pazarında pazarcıların çöpleri atmamaları için büyük boy çöp poşeti dağıtmaya başladı. Çevre duyarlılığını artırmak için başlatılan çalışmalarda, zabıta ekipleri pazarcılara yerlere çöp atmama konusunda uyarıda bulundu. Ekim ayında başlanan uygulamayla Emirdağ Salı Pazarı’nda tezgâh açan tüm esnaflara çöp poşetleri dağıtılmaya başlandı.

Emirdağ Zabıta Amirliğine bağlı Zabıta Memurları esnaflara çöp poşeti dağıtılarak bilgilendirmede bulunurken; Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu “ Buradaki hedefimiz, Emirdağ Salı Pazarında satışların bitmesinin ardından belediye temizlik personelimizin temizlik çalışmalarını aza indirmek, zamandan kazanmak ve daha temiz ortamlarda esnafımızın satış yapmasını sağlamaktır. Yerlere atılan sebze ve meyve çöpleri çok çirkin bir görüntü oluşturmaktaydı. Pazarcı esnaflarımıza çöp poşeti dağıtarak bilgilendirmede bulunduk. Ayrıca bir personelimiz çöp poşeti yetmeyen pazarcılara dağıtım da yapacaktır. Uygulamamıza her Salı devam edeceğiz.” dedi.

Salı Pazarı esnafları yapılan uygulamadan memnun olduklarını dile getirdiler ve pazaryerindeki satışın bitiminden sonra esnafların birbirini uyararak daha temiz bir pazaryeri bırakmak istediklerini dile getirdiler.

  • Okunma: 2965

Yorumlar (0)Yorum Yap