Emirdağ'da Sel Felaketi

Haberler / Güncel

Emirdağ'da Sel Felaketi

Emirdağ'da 6 Mayıs 2018 Pazar günü şiddetli yağış nedeniyle meydana gelen selde araçlar suya gömüldü, evlerin duvarları yıkıldı. Sel sularının dolduğu bir ağılda ise 68 küçükbaş hayvan telef oldu.

Emirdağ'da sabah saatlerinde şiddetli yağış etkili oldu. Yaklaşık dört saat süren ve yer yer doluya dönen yağış nedeniyle sel meydana geldi. Kent merkezinde bazı araçların sürüklenmesi, bazılarının ise suyla dolmasına neden olan selde, evlerin istinat duvarları yıkıldı.

Sel sularının dolduğu Menderes Mahallesindeki Dede Çelik'e ait ağılda ağılda ise 68 küçükbaş hayvan telef oldu. Bazı evlerin çatılarının şiddetli rüzgardan uçtuğu bölgede belediye ekipleri çalışma yaptı.

Konuyla ilgili yapılan açıklamalar ise şu şekilde oldu;

Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın; "” İlçemizde öğleden sonra aşırı yağıştan dolayı sel felaketi meydana gelmiştir. Emirdağ Belediyesi olarak tüm ekiplerimizle yapılan müdahalelerle yaraları sarıyoruz. Can kaybının yaşanmaması bizleri sevindirmiştir. Halkımızın mağduriyeti bizleri derinden üzmüştür. Vatandaşlarımıza her türlü maddi-manevi desteği vermeye devam edeceğiz. Halkımıza geçmiş olsun."

AK Parti Emirdağ İlçe Başkanı Serkan Koyuncu ise; “İlçemizde yaşanan Afetten sonra Devletimizin tüm kurumları görevinin başındadır. Kaymakamlığımız, İlçe Tarım ve Köy Hizmetleri Müdürlüğümüz olaylara anında müdahale etmektedir”

Daha fazla fotoğraf için tıklayın

  • Güncelleme: 06.05.2018 23:26
  • Okunma: 7630

Yorumlar (0)Yorum Yap