Emirdağ’da Sigara Yasağı Olan Yerler

Haberler / Güncel

Emirdağ’da Sigara Yasağı Olan Yerler

Emirdağ İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, koronavirüsü önlemeye yönelik kararlar alındı. Emirdağ’da sigara içilmeyecek alanlar belirlendi.

Alınan kararda: “Koranavirüs salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlar doğrultusunda birçok tedbir kararı alınacak uygulamaya geçirilmiştir.
Ülkemizde de içerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra salgının seyri ve olası riskler göz önünde bulundurularak hayatın her alanına yönelik uyulması gereken kurallar ve önlemler belirlenmektedir.

Bu kapsamda; İçişleri Bakanlığının 08.09.2020 tarih ve 14533 sayılı Genelgesi ile meskenler hariç olmak üzere tüm alanlarda (kamuya açık alanlar, cadde, sokak, park, bahçe, piknik alanı, sahiller, toplu ulaşım araçları, işyerleri, fabrikalar vb.) herhangi istisna olmaksızın maske takma zorunluluğu getirilmişti.
Ancak özellikle vatandaşlarımızın kalabalık şekilde bulunduğu/bulunabileceği cadde, sokak, park ve bahçeler gibi yerlerde sigara içtiğinden bahisle/bahanesiyle bazı kişilerin maskelerini çıkardıkları, aşağıya indirdikleri, doğru şekilde kullanmadıkları görülmektedir.

Solunum yoluyla kolayca bulaşabilen koronavirüs salgınının yayılımının önlenmesi için maske kullanımında sürekliliğin sağlanması son derece önem taşımaktadır.
Bu nedenle maskenin doğru ve sürekli şekilde kullanımını temin amacıyla 12.11.2020 tarihinden itibaren vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu/bulanabileceği ilçemizdeki; “Otobüs/Minibüs durakları, İlçe
Minibüs terminali, Uzun Çarşı, Sobacılar Çarşısı, Salı Pazarı Alanı, Saat Kulesi Çevresi, Banka önleri, Eskişehir Caddesi Migros’tan Saat kulesine kadar, Eski Emniyet Binasından Saat Kulesine Kadar, Konya Caddesi Rıhtım boyundan saat kulesine kadar, Arabacılar Sokağı, Şehit Yüksel Şahan Caddesi, PTT Caddesi, Şehit Abdullah Oran Caddesi, Şehit Yüksel Yeşildağ Caddesi, İlçe genelindeki tüm pek ve bahçeler” ifadeleri kullanıldı.

  • Okunma: 3350

Yorumlar (0)Yorum Yap