Emirdağ'da Son Günlerde Koronavirüs Vakası Sıfır

Haberler / Güncel

Emirdağ'da Son Günlerde Koronavirüs Vakası Sıfır

Gün FM’de Gazeteci İsmail Akar’ın sunduğu Gündem Özel programına Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu konuk oldu. Koyuncu yapılan çalışmalar neticesinde Emirdağ’ın değiştiğini ve geliştiğini söyledi.

Korona virüsle mücadelede yaptıkları çalışmalara değinen Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, “İlçemizde tüm evlere dezenfektan paketi gönderdik. Virüs ülkemizde yeni görüldüğünde esnafımız sokağa çıkma yasakları başlamadan gönüllü olarak 15 gün işyerlerini açmama kararı aldılar. Tüm bu tedbirlerin neticesinde umreden gelenleri saymazsak ilçemizde ilk vaka sekizinci ayda görüldü. Nüfusa orana baktığımızda ve ilçedeki dolaşımda dikkate alındığında en az vaka ilçemizde görüldü. Şu anda da bir müjdeyi paylaşayım. Bugünkü vaka sayımız ilçemizde sıfır. Ülke olarak inşallah Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sağlık Bakanımızın anlattığı gibi aşıların hızlanmasıyla bu pandemi sürecini yıl sonuna kadar bitireceğiz” diye konuştu.

“Kariyer İstihdam Merkezi’ni kurmanın mutluluğu içindeyiz”
Yaklaşık 5 yıl süreyle Ak Parti İlçe Başkanlığı yaptığına ve ilçedeki eksiklikleri iyi gözlemlediğine değinen Koyuncu, “Birileri iş, birileri de işçi arıyor. Bunların buluşturulması lazım. Biz Belediye olarak Kariyer İstihdam Merkezi kurduk. Yani işverenle iş arayanı buluşturduk. Bugüne kadar 450 kişi iş buldu. Emirdağ Organize Sanayi Bölgesi ilimizin yükselen bir yıldızı. Burada fabrikalar yapılıyor, inşaatlar bitmek üzere. Bu işyerleri hizmete girdikten sonra işe girenlerin sayısı binleri geçecek. İlçemizin en çok ihtiyaç duyduğu birimlerden biri olan Kariyer İstihdam Merkezi’ni kurmanın mutluluğu içindeyiz” dedi.

“Kadınlar için kapalı bir yüzme havuzu yaptık”
Emirdağ’ın şu an bir şantiye alanı gibi olduğunu söyleyen Koyuncu, “Emirdağ Taş Konak diye bir bina yaptık. Burası vatandaşlarımız tarafından çok ilgi görüyor. Sayın Valimiz ve Milletvekillerimize katkılarından dolayı çok teşekkür ederim. Kadınlar için kapalı bir yüzme havuzu yaptık, bu bitti. Yine kapalı bir olimpik havuz yapıyoruz. Ayrıca bir Gençlik Merkezi yapıyoruz. Kaba inşaatı bitti. Kır Düğün Salonu yapıyoruz. Kapalı Pazar yerimiz yoktu. Buranın inşaatı da bitmek üzere. Uzun Çarşıyı yarı kapalıya dönüştürüyoruz. Bu çalışmada tamamlanıyor. Bu projeler oldukça büyük projeler. Bu hafta Millet Bahçesi yapmaya başladık. Eğitime büyük önem verdik. İlçemize Laborant ve veterinerlik teknisyeni yetiştirecek olan iki bölümü MYO bünyesinde kattık. Emirdağ İlçesinde 150 bin küçükbaş,25 bin büyükbaş hayvan yetiştiren bir ilçedir. O yüzden bu okul önemli işlev görecek. Emirdağ Kültür Evi örnek bir proje oldu. Sonuç olarak Emirdağ değişiyor ve gelişiyor” şeklinde değerlendirmede bulundu.

  • Okunma: 1299

Yorumlar (0)Yorum Yap