Emirdağ’da Üretilen Ata Tohumları Halka Dağıtıldı

Haberler / Güncel

Emirdağ’da Üretilen Ata Tohumları Halka Dağıtıldı

Emirdağ Belediyesi, gen kaynağı olarak önemli yere sahip olan yerli tohumları vatandaşların elinde çoğaltmak amacıyla 'Ata Tohumlarını Yaygınlaştırılması' projesini hayata geçirdi.

Emirdağ'ın yerel tohumlarının kullanılmasının yaygınlaştırılması ve bu tohumların gelecek kuşaklara aktarılabilmesi amacı ile Emirdağ Belediyesi tarafından sürdürülen 'Ata Tohumlarını Yaygınlaştırılması' çalışmaları doğrultusunda yetiştirilen domates fideleri vatandaşlarla buluşturuldu.

Bu kapsamda Emirdağ Karacalar Köyü'nde bir vatandaş tarafından yarım asırdır (53 yıl) değiştirilmeden üretimi yapılan ve Emirdağ İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce muhafaza edilen tohumlar Emirdağ Belediyesi Üretim Serasında yetiştirilerek dikime hazır hale getirildi.

Emirdağ Belediyesi Üretim Üretim Serasında atalık tohumlardan üretilerek dikime hazır hale getirilen domates fidesi ve süs bitkilerini Uzun Çarşı girişinde Emirdağ Kaymakamı Osman Bilici, Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu ve Emirdağ İlçe Tarım ve Orman Müdürü Halil İbrahim Koku'nun katılımlarıyla halka dağıtıldı.

Atalık tohumlara sahip çıkılması gerektiğinin önemini vurgulayan Başkan Koyuncu: "Emirdağ Belediyesi olarak mirasçısı olduğumuz bu aziz topraklara minnet ve vefa duygusuyla başlattığımız 'Ata Tohumu Yaygınlaştırılması' projemiz ile besin değerleri kaybolmamış ve doğallığını yitirmemiş tohumları koruyup çoğaltarak gelecek nesillerimize ulaştırmayı amaç edindik. Çocukluğumuzda tadına ve kokusuna aşina olduğumuz lezzetleri çocuklarımıza aktarmak için çalışmaya, üretmeye devam ediyoruz. Bu anlamlı çalışmamızın yarınlarımıza güzellik, şehrimize ve tarıma değer katacağına yürekten inanıyor; fideyi toprakla buluşturan her haneye bolluk ve bereket diliyorum."ifadelerini kullandı.

  • Okunma: 1260

Yorumlar (0)Yorum Yap