Emirdağ'da Vaka Sayıları Düşüşe Geçti

Haberler / Güncel

Emirdağ'da Vaka Sayıları Düşüşe Geçti

İlçe Hıfzıssıhha Kurulu Toplantısı Kaymakamlık Toplantı Salonunda İlçe Kaymakamımız Osman Bilici başkanlığında toplandı.
Koronavirüs (COVİD-19) ile mücadelenin ele alındığı toplantıda, COVİD-19 ile mücadele kapsamında alınan tedbirler, tedbirlerin uygulanması ve genel durum değerlendirmesi yapıldı.

Toplantının açılışında bir konuşma yapan Kaymakam Bilici, “İlçe Hıfzıssıhha Kurulu Toplantımızda, en son aldığımız kararlardan bugüne kadar yapılan çalışmalar nelerdir? Gelinen noktada ilçemizin durumu nedir? Bunların değerlendirilmesini yapacağız. Aynı zamanda bundan sonra yapılması gereken çalışmalar ve alınması gereken tedbirler neler olmalıdır? Bunları kararlaştıracağız. Özellikle önümüzdeki günlerde denetimlere ağırlık vermek suretiyle salgının kontrol altında tutulmasına yönelik kararları belirleyeceğiz. Vatandaşlarımızın maske, mesafe ve temizlik kurallarına riayeti konusunda gereken hassasiyeti göstermeleri ve etkin denetim yapılması konularını görüşüp karara bağlayacağız. İnşallah ülkemizde ve ilçemizde salgının azaldığı günlere doğru gidiyoruz” diye konuştu.

Daha sonra pandemi ile mücadelede fedakarca çalışan sağlık çalışanlarına, kamu görevlilerine teşekkür eden Kaymakam Osman Bilici, vakaların durumu göz önüne alınarak iş yerleri gibi vatandaşların yoğunlukta olabileceği yerlerde tedbirlerin sıkı bir şekilde uygulanmasına devam edileceğini belirtti.

Toplantıda, İSDEM ekibi bir sunum yaparak, Covid-19 pandemisi süresince Emirdağ’da yürütülen çalışmalar, vaka durumları, test sayıları ve sonuçları, filyasyon çalışmaları konularında detaylı bilgilendirmelerde bulundu.

  • Okunma: 2120

Yorumlar (0)Yorum Yap