Emirdağ'da Yardım Seferberliği

Haberler / Özel Haber

Emirdağ'da Yardım Seferberliği

Emirdağ ilçesinde geçtiğimiz günlerde Erşahin ailesine ait evde yangın çıktı. Yangın esnasında evde biri 5, diğeri 3 yaşında iki kardeş vardı. Yangını büyük kardeş fark etti ve hemen küçük kardeşini alıp kendisini dışarı attı. Elektrik kontağından çıkan yangın, 15 dakikada tüm evi kül etti.

Emirdağ ilçesinde Menderes Mahallesi İkinci Cami Sokakta geçtiğimiz hafta salı günü Erşahin ailesine ait hanede yangın çıktı. Elektrik kontağından çıkan yangın kısa sürede tüm eve yayıldı. O esnada evde biri kız, diğeri erkek olmak üzere iki kardeş vardı. Yangını fark eden 5 yaşındaki çocuk, 3 yaşındaki kardeşini kucaklayarak kendisini dışarı attı. Olay yerine gelen baba Soner Erşahin, kirada oturduğu evin yandığını gördü. Erşahin ailesini sevindiren ise iki evladının da o yangından sağ salim kurtulması oldu. Ev ise kullanılmaz hale geldi.

YARALAR SARILIYOR
Yangın sonrasında ailenin kendisini toparlaması için ilçe genelinde yardım kampanyası başlatıldı. Kimi esnaf pencere ve kapı ihtiyacını giderdi, kimisi de evin elektronik eşya ihtiyaçlarını karşılama sözü verdi. Bir başka esnaf ise evin boya badana ihtiyacını gidereceğini söyledi.

“ÇOCUKLARINIZI EVDE YALNIZ BIRAKMAYIN”
Baba Soner Erşahin, ailelere seslenerek: “Ne olursa olsun çocuklarınızı evde yalnız bırakmayın” dedi ve şöyle devam etti: “Buradan ailelere seslenmek istiyorum. Çocuklarınızı ne olursa olsun evinizde yalnız bırakmayın. Evde biri kız biri erkek olmak üzere iki çocuğum vardı evde. Ben işteyken hanımda pazara gitmişti. 15-20 dakika içerisinde bize “eviniz yanıyor” diye haber geldi. Geldiğimizde evimiz çoktan yanmış vaziyetteydi. Allah’tan 5 yaşındaki küçük oğlum 3 yaşındaki kızımı da alarak dışarı çıkmış. Bu durum bizi sevindirdi. Çocuklarımız çok şükür iyi. Eşimiz dostumuz sağ olsun. Yardım eli uzattılar. Mahallemizin muhtarı Musa ve Şükrü ağabeyimiz sağ olsun yardımcı oluyor.”

“ARKADAŞIMIN EVİNDE KALIYORUZ”
Yangından sonra bir arkadaşında kaldıklarını söyleyen Erşahin, “Yangın elektrik kontağından çıkmış. Zamanla kablolar erimiş. Bu kontaktan alev sıçramış. Çıkan alev çekyatın üzerine düşmüş. Çekyat bir anda alev almış ve bir anda yangın büyümüş. Şu anda arkadaşın yanında kalıyorum. Evimiz perişan durumda. Yardım severlerin destekleriyle evimize girmeye çalışıyoruz. Emirdağ halkının desteğiyle kendimizi toparlamaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

“EMİRDAĞ HALKI ÇOK YARDIMSEVER”
Eski Kacerli Mahallesi Muhtarı Musa Alkan ise, Emirdağ halkının bu tür durumlarda çok yardımsever olduğunu söyledi. İlçede bir çok esnafın Erşahin ailesine destek olduğunu söyleyen Alkan, şöyle konuştu; “Yangın sonrasında buraya gelip vaktık. Durumun vahim olduğunu gördük. Menderes Mahallesi muhtarımızla bir araya gelerek bir şeyler yapalım dedik. Sevdiğimiz esnaflara vardık. Durumu anlattık. Bir çok esnafımız yardımcı oldu. Kimisi yanan pencere ve kapıların bir kısmı benden olsun dedi. Allah razı olsun. Bir hırdavatçımız “bütün boyası benden” dedi. Birisi televizyon, birisi buzdolabı verdi. Hemen hemen yüzde 70 eksiklikler giderildi. Emirdağ halkına duyarlılığından dolayı çok teşekkür ediyorum. Bugün bu arkadaşımızın başına gelen bizimde başımıza gelebilir. Yarın ne olacağımızı bilmiyoruz” dedi.>>>Nail AZBAY-Gazete3

Fotoğraflar

  • Okunma: 4894

Yorumlar (0)Yorum Yap