Emirdağ’da Yaya Geçişi Nöbeti

Haberler / Güncel

Emirdağ’da Yaya Geçişi Nöbeti

Emirdağ İlçe Emniyet Müdürü Erdal Yanık ve İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Teğmen Emrah Dal “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” uygulamasına katıldı.

İçişleri Bakanlığı tarafından, trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması amacıyla ve 'Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın' sloganıyla, ilçemizde 02.10.2019 Çarşamba günü yani bugün Jandarma ve İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan trafik ekiplerince ilçemiz Cumhuriyet Meydanında ve ilçemiz Girne Caddesi üzerinde bir uygulama yapıldı.

Ülke genelinde eş zamanlı gerçekleştirilen programa ilçe Emniyet Müdürü Erdal Yanık, ilçe Jandarma Komutanı Jandarma Teğmen Emrah Dal ekipler, vatandaşlar ve öğrenciler eşlik etti. Yanık ve Dal uygulamada durdurulan araç sürücülerine kampanya ile ilgili bilgiler vererek broşür dağıttı.

YAYALARA YOL VERMEYEN SÜRÜCÜYE 488 LİRA CEZA YAZILACAK

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada; ”Trafik ışıklarının olmadığı yerlerde yaya geçitlerinde öncelik yayanındır. Normalde araçların durması yayaların geçişine izin vermesi lazım. Trafik ışıklarının bulunduğu yerlerde ışıklara uyacağız. Ona göre hareket edeceğiz. Maalesef yaya geçitlerinde bazı sürücüler yayalara yol vermiyor. Bu konuda çok dikkatli değiller. Maalesef ki yaya geçidindeki bu kurallara uymadığından dolayı bir çok vatandaşımız ya hayatını kaybediyor ya da yaralanıyor. Bu seneki trafik haftası etkinlikleri kapsamında İçişleri Bakanlığımız yaya öncelikli trafiğe vurgu yapılmasını öne alarak sürücülerimize ellerimizdeki broşürleri vererek yaya geçitlerinde daha duyarlı olmalarını yaya gördüklerinde yavaşlayıp yayaya yol vermeleri gerektiğini hatırlatacağız. Durmayan sürücülere 74. madde gereği 488 lira ceza yazılıyor" ifadelerini kullandı.>Emirdağ Gazetesi

  • Güncelleme: 02.10.2019 14:30
  • Okunma: 3917

Yorumlar (1)Yorum Yap

  • Tufan

    Müdür geldi göz actirmiolar