Emirdağ'da Yok Ama...

Haberler / Özel Haber

Emirdağ'da Yok Ama...

Emirdağ kültürünün bir parçası haline gelen ve uzun kış gecelerini şenlendirmek, hısım akrabayı bir araya toparlamak için değişik bir eğlence çeşidi olan arabaşı Avrupa'da da Emirdağlıların vazgeçilmezlerinden. Emirdağ'da gidip arabaşı içebileceğiniz bir yer olmamasına rağmen küçük Emirdağ olarak bilinen Brüksel'de her köşede arabaşı içebileceğiniz lokantalar(snack) mevcut. Brüksel-Schaerberk'de hizmet veren Petite Palais Snack işletmecisi Ferdi Akbalı da arabaşı lezzetini yurt dışına taşıyanlardan.

Konu hakkında açıklama yapan Ferdi Akbalı "Yiğenlerimizle hazırlamış olduğumuz arabaşılarını kış aylarında satışa sunuyoruz. Emirdağ kültürünün vazgeçilmez yemeklerinden olan arabaşını gurbetçilerimize sunmak hem bizi hemde gurbette vatan hasreti çeken gurbetçileri mutlu ediyor. Aileleri ile gelen küçük yaştaki çocukların kendi kültürlerinin bir parçası olan bu eşşiz lezzeti tadarken hamur yutma mücadeleleri olsun, Emirdağlıların diğer milletten insanları buraya getirip arabaşını tattırmaları ve arabaşı hamurunu Emirdağ Hapı olarak tanıtmaları göze hoş gelen durumlar. Aslında biz burda Emirdağ kültürünün bir parçası olan arabaşını sadece Emirdağlılara değil, Belçika'da yaşayan diğer milletlere tüm Avrupaya sunuyoruz."dedi.

  • Okunma: 6505

Yorumlar (4)Yorum Yap

  • celik yunus

    basarilarinin devamini dilerim ferdi abi.

  • korkmazer

    basarilar koylum

  • gurbetciiiiiiiiiiiiiiiiiii

    émirdag da olmayan hersey burda zaten emirdaga burdan gidiyo orasi mi gurbet burasimi belli degil

    ferdiii dolgulu kuftede nyap onu da
    4 mevsim yiyelim

  • ramazan

    Evdekini hiç aratmıyor kesinlikle tavsiye ederim öz yemeklerimizden olan arabaşını yaa oralarda hemşerilerimize sunan ferdi kardeşimize de çok teşekkür