Emirdağ'dan Fay Geçiyor mu?

Haberler / Güncel

Emirdağ'dan Fay Geçiyor mu?

Kahramanmaraş’ta gerçekleşen ve etkilerinin Malatya, Sivas, Elazığ, Osmaniye, Gaziantep, Adıyaman, Hatay, Kilis, Adana, Şanlıurfa ve Diyarbakır’ın da yaşadığı 7.7’lik ve 7.6''lık depremlerin ardından kurtarma çalışmalarının yanında enkaz kaldırma çalışmaları da sürdürülüyor. Konuyla ilgili vatandaşlar kendi illerinin risk altında olup olmadığını araştırıyor. İşte Emirdağ'dan geçen fay hatları ve ilçede riskli, risksiz olan bölgeler listesi...

Jeoloji mühendislerinin söylemlerine göre Emirdağ ilçe merkezi ve bazı köyleri hariç diğer köyleri risksiz bölgede yer alıyor. Ancak bazı bölgelerde aktif fay hattı yer alıyor. Emirdağ'da en belirgin faylardan birisi diri olmayan bir fay olarak Türkmenakören ile Karayatak köyü arasında yer alıyor.

En riskli yer olarak Emirdağları boyunca uzanan Çaykışla köyü arkasından gelerek Bademli köyüne kadar uzanan ve yaklaşık olarak büyüklü küçüklü diri ve diri olmayna 10 fay hattı yer alıyor. Bu bölge dikkatleri üzerine çekerken diğer bir fay hattı olan yer ise Leylekli köyünde aktif diri fay ile Örenköy civarında fay hatları yer alıyor. Aşağıpiribeyli köyü civarında bulunan 7 civarında faylardan 3'ü Yukarı Piribeyli hattında doğru uzuyor.

Emirdağ'ın batısında ve güneyinde bulunan köylerde ise herhangi bir fay yer almazken; Emirdağ ve civarı 2. derece deprem bölgesi olarak kayıtlarda yer alıyor. Kaynak- www.emirdag.gen.tr

Fotoğraflar

  • Güncelleme: 22.02.2023 01:03
  • Okunma: 5152

Yorumlar (1)Yorum Yap

  • Kaan çivrilli

    Merhabalar Emirdağ 2.deprem bölgesi olsa bile ilerki depremlerde etkilenecektir. Şimdiden belediye birimini kontrol mekanizmasına çağırıyorum. Deneyimli etütten anlayan bir jeoloji mühendisi, imar biriminin düzgün bir imar esas çalışması ve deprem izolatörü konulması kararını alması şehrimiz için iyi olacaktır. Herkes sevdiklerini kaybedince önlem alınmaz saygılarımla.