Emirdağ’dan Tüm Türkiye’ye Dezenfektan Üretecekler

Haberler / Güncel

Emirdağ’dan Tüm Türkiye’ye Dezenfektan Üretecekler

Emirdağ Organize Sanayi Bölgesi, yatırımcıların cazibe merkezi haline gelmeye devam ediyor. Yatırımcıların Emirdağ’ı tercih etmesindeki en önemli sebep Emirdağ Belediye Başkanı ve Emirdağ OSB Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Koyuncu’nun yatırımcılara sonuna kadar destek vermesi ve yanında olmasından kaynaklanıyor. 20.08.2019 tarihinde OSB’de yer tahsisi yapılan Necm Kimya Akaryakıt Ürn. Medikal Malz. San. ve Tic. Ltd. Şti. firması yapı ruhsatını alarak fabrika inşaatına başladı.

HEDEF 300 BİN LİTRE

25.000 m2 alana kurulacak olan fabrika, tarımsal ürünlerden etanol üreterek bundan özellikle sağlık sektöründe ve hastanelerde kullanılan dezenfektan ve antiseptik ürünler üretecek. Yaklaşık 7.500.000 TL yatırım tutarına sahip firma aylık 300 bin litre dezenfektan üretmeyi hedeflemektedir. En az 50 personel çalıştıracak olan fabrikanın 2021 yılı içerisinde üretime geçmesi bekleniyor.

“ARTARAK DEVAM EDECEK”

Emirdağ Belediye Başkanı ve Emirdağ OSB Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Koyuncu konuyla ilgili yaptığı açıklamada; bölgede bulunan yatırımcıları OSB yönetimi olarak sonuna kadar desteklediklerini ve bu tarz katma değeri yüksek yatırımların önümüzdeki dönemde artarak devam edeceğini belirtti. Koyuncu, Emirdağ’a ve Emirdağ OSB’ye yapılan yatırımların ilçenin gelişimine önemli katkısı olduğunu dile getirdi.

  • Okunma: 6363

Yorumlar (1)Yorum Yap

  • Emirdağ Sevdalısı

    Emirdağ her konuda olduğu gibi yine öncü. Helal olsun hemşerilerime.