Emirdağ'ın Bütün Renkleri Bir Araya Geldi

Haberler / Özel Haber

Emirdağ'ın Bütün Renkleri Bir Araya Geldi

Halk Günü'nden tam 142 fotoğraf, tıklayın...Geçtiğimiz dönem Emirdağ Belediyesi tarafından başlatılan yaz konserlerine bu yıl da devam edildi. Daha önce Gurbetçi Şenliği olarak düzenlenen etkinliğin ismi bu yıl Halk Günü olarak değiştirildi. 3 Ağustos Pazartesi günü Emirdağ Cumhuriyet Meydanı’nda Kütahya Evliya Çelebi Mehteran Takımı’nın gösterileri ile başlayan Halk Günü Emirdağ İlçe Stadyumu’ndaki konser dizisi ile devam etti.

Halk Günü’ne Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım, Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay, Emirdağ Kaymakamı Zekeriya Güney, Emirdağ Belediye Başkanı Cengiz Pala, Gömü Belediye Başkanı Hakkı Tekin, Davulga Belediye Başkanı Salih Gündoğan, Bademli Belediye Başkanı Musa Karamanlı, Aşağı Piribeyli Belediye Başkanı Recep Çelik, EYAD Başkanı Metin Edeer, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri başta olmak üzere binlerce Emirdağlı katıldı. Geçtiğimiz yıllardaki konserlerde olduğu gibi bu yıl da sunuculuğu Aysun Şahin üstlendi. Akşam saat 19:00 sularına kadar süren yoğun hazırlık süreci sahneye Aysun Şahin’in çıkması ile tamamlandı. Geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirilen birçok şenliğin de sunuculuğunu yapan Aysun, şıklığı ve güzelliği ile dikkatleri çekerken; neşeli ve coşkulu tavırları ile de Emirdağ halkını coşturmaya çalıştı.

Emirdağ'ın Bütün Renkleri Bir Araya Geldi - Emirdag.gen.trŞahin’in sunuculuğundaki Halk Günü, Mehteran Takımı’nın gösterisi ile başladı ve ardından Emirdağ Sağlık Meslek Lisesi Halk Oyunları ekibinin gösterisi ile devam etti. Devamında sahneye çıkan Şehribanu Kubat ve Cumali Bulduk, Al Fadimem ile başlattıkları programlarında yöresel türküler seslendirdiler. Kubat’ın ardından Emirdağ Belediyesi tarafından hazırlatılan Emirdağ Tanıtım Filmi izlendi.

Emirdağ'ın Bütün Renkleri Bir Araya Geldi - Emirdag.gen.trEmirdağ Tanıtım Filmi’nin sonrasında sahneye Emirdağ Belediye Başkanı Cengiz Pala çıkarak bu yıl ilki düzenlenen Halk Günü ile ilgili konuşma yaptı. Pala yaptığı kısa konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Konuşmanın sonrasında Emirdağ’ın yöresel sanatçısı Ahmet Akın çıktı. Emirdağ türkülerinin yanı sıra Anadolu yöresinden birçok türkü seslendiren Akın, önceki akşamki Beşiktaş – Fenerbahçe Süper Kupa Final Maçı’ndan bahsederek konser alanını dolduran Emirdağlıların hangi takım taraftarı olduklarını sordu ve Akın’ın saz ekibinin jüri olduğu yarışmada sonucu Emirdağ Spor olarak bağladı. Programının sonunda konser alanını dolduran Emirdağlıların geldikleri ülkeleri de sormayı ihmal etmeyen Ahmet Akın, Emirdağ yöresinin bir diğer türküsü Yaşar ile sahneden indi.

Emirdağ'ın Bütün Renkleri Bir Araya Geldi - Emirdag.gen.trAhmet Akın’ın konserinin sonrasında havai fişek gösterisi düzenlendi ve hemen ardından ünlü sanatçı Ferhat Göçer sahneye çıktı. Göçer beklenenin üzerinde bir performans göstererek konser alanını dolduran Emirdağlıları doyasıya eğlendirdi. Romantik parçaların yanı sıra birçok coşkulu parça seslendiren Göçer, konserin hemen başında izleyenlere ayrılan alanı sahnesinin önüne kadar genişletilmesini sağladı. Seslendireceği bir parça öncesi herkesten ışıklı aletlerini çıkarmasını isteyen Göçer, ardından sahneye Belediye Başkanı Cengiz Pala’yı davet ederek oluşan manzarayı izletti. Gece yarısına kadar süren Ferhat Göçer konserinin ardından Halk Günü sona erdi.

Saat 23:45 sularında sona eren Halk Günü’ne gölge düşürecek bir olay yaşanmadı. Şenliğin uzun uğraşlar sonucu Emirdağ’a kazandırılan suni çim sahanın üzerinde yapılması nedeniyle konser alanını dolduranlar özellikle yerlere izmarit atmamaları konusunda sık sık uyarıldı. Afyonkarahisar’dan takviye edilen güvenlik güçleri sayesinde düzeni koruma konusunda önemli bir sıkıntı yaşanmadı.Halk Günü'nden tam 142 fotoğraf, tıklayın...Halk Günü'nden hiçbir yerde bulamayacağınız görüntüler ilerleyen günlerde sadece www.emirdag.gen.tr'de...

  • Güncelleme: 05.08.2009 00:12
  • Okunma: 4019

Yorumlar (5)Yorum Yap

  • aydin tapmaz

    cahil bir insan olarak merak ettim acaba emirdagin kac rengi var bu renkler nelerdir bilen varsa lutfen yazsin acaba bu soz ne anlama geliyor bu sozlerin mucidi kim, tesekkurler.

  • ...

    ;-) off yaa yine yoktum almanyalilarinda gelmelerini beklesiniz keske....

  • ceylan kayalı

    Muhteşem bir eğlence sonunda gelecek için umutlarımız daha bir aydınlandı.Halkımızın coşkusu,gençlerimizin ilgisi çok güzel bir tablo oluşturdu.Belediye başkanımızın özverisi,çok dikkatli çalişması ile kardeşlik psikolojisinin işlenmesi muhteşem bir günü elaleme gösterdi.İsimsiz kahraman EYAD başkanı Metin Edeer ve yönetiminin ekonomik katkılarını da halkımız önünde açıklamak isterim.Onların desteğide güzelliğe güzellik katmıştır.EYAD yöneticilerine halkım adına teşekkür ederim.Başkanımızı kutlarım.

  • belkıskubraayse

    super bir konserdi
    hic unutulmayacak bir konser oldu

  • SEREF VURAN

    Haberi okudum,bu gecenin maliyetini merak ettim, temmuz ayinin buyuk bir bolumunu emirdaginda geçirdim
    Herkes gibi tuvalet ihtiyacimi umumi tuvaletlerde gidermem gerekti,ama durum içler acisi,çarsi camisinin arkasindaki tuvalete gidin ve ne kadar pislik içinde oldugunu gorun(mikrop yuvasi)birde para oduyorsunuz,onerim su birdaki sene baskan senlik yapmasin bu parayla Emirdaginin tuvaletlerini daha hijyenik duruma getirsin Emirdagimiza gelen yabancilar bu tuvalete girdiklerinde ne dusunuyor acaba?ayiptir. saygilarimla