Emirdağ'ın En Lüks Fırını Açıldı

Haberler / Güncel

Emirdağ'ın En Lüks Fırını Açıldı

Antalya’da gerçekleşen Emirdağlılar buluşmasının ardından ilçemize yapılması kararlaştırılan “Kadim Dostlar Ekmek Fırını”nın açılışı bugün ilçemiz Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşti.

Açılışa; İlçemiz Kaymakamı Hüseyin Sayın, Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın, Emirdağ Sempozyumu için ilçemize gelen Beykent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr.Selahattin Sarı, Prof. Dr. Muhsin Konuk, MHP İlçe Başkanı Abdil Demiral ve Emirdağ Sempozyumuna katılan çok sayıda öğretim görevlisi ve davetli katıldı.

Perşembe günü saat 13.00’de gerçekleşen açılışta, açılış kurdelasını ilçemiz Kaymakamı Hüseyin Sayın, Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın, Selahattin Sarı ve Muhsin Konuk kestiler.

Açılıştan sonra fırın hakkında bilgiler veren ilçemiz Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın şunları kaydetti :
“EMİRDAĞ’IN EN LÜKS FIRINI OLDU”
“Burası harabe şeklindeydi. Bütün binanın tamamı baştan ayağa yenilendi. Şu anda Emirdağ’ın belki de en lüks fırını oldu.
Kardeşimizle ortağı olduğumuz mermer fabrikamızın malzemeleri, hayırseverlerimizin fayans katkıları, kadim dostlar grubu da yaklaşık burada 150 bin TL.’lik makina kısmını karşıladı. İşletmesi Belediyemiz tarafından yapılacak. Malzemeler ise ayni ve nakdi yardımlarla alınacak.

Hatta övünmek gibi olmasın ben maaşımın tamamını günlük 500 ekmek karşılığında buraya vermiş bulunuyorum. Bununla başlattık inşallah askıda ekmek programıyla bu devam edecek. Ücretsiz ekmek tamam, bir de askıda ekmek programı var o da haftaya açıklanacak inşallah.

Askıda ekmek; ilçenin çeşitli yerlerine büfeler konuluyor Osmanlı döneminde Edirne’de başlatılmış bir Osmanlı geleneği. Burda, illa ki buradaki ekmekten oraya koymak zorunda değilsiniz. Vatandaş fırından, marketten ekmek alırken üç ekmek yerine dört ekmek alıp bir tanesini oraya koyabilir. Bu şekilde ihtiyaç sahipleri oradan ihtiyacı kadarını isimsiz belgesiz ekmeğini alabilir” dedi.

20 DAKİKADA 200 EKMEK ÜRETİLİYOR
Sonrasında fırınla ilgili olarak bilgi veren fırın yetkilileri; fırında 20 dakikada 200 ekmek saatte 600 ekmek üretildiğini belirttiler. Günlük üretim kapasitesinin ise 4000’e kadar çıktığını dile getirdiler.
Açılışın ardından fırının faaliyete geçmesinde emeği geçenlere birer plaket hediye edildi. Kadim Dostlar Grubu adına Erol Top’a ilçemiz Kaymakamı Sayın tarafından, YDK Mermer adına Osman Aydın Kargın’a Belediye Başkanı Kargın tarafından ve Recep Vuran’a Prof. Dr. Sarı tarafından plaketleri takdim edildi.

  • Okunma: 2903

Yorumlar (0)Yorum Yap