Emirdağlı Derneklerden Tepki

Haberler / Güncel

Emirdağlı Derneklerden Tepki

Bir süredir Belçika’da ikamet eden sözde aydın modacı Barbaros Şansal'ın, Belçika’da yaşayan Faslı ve Afyon Emirdağ'lılara “Yobaz” diyerek hakaret etmesine tepkiler artarak sürüyor.

Belçika’nın Başkenti Brüksel’de bir araya gelen, BEB (Belçika Emirdağlılar Birliği), EYAD (Emirdağ Yöresi yardımlaşma Derneği), Pörnek Kültür ve Dayanışma Derneği, Tez Köyü Güzelleştirme, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, temsilcileri yaptıkları ortak basın toplantısında Faslı ve Afyon Emirdağ'lılara ’Yobaz’ diyerek hakaret eden Barbaros Şansal adlı sözde aydın modacıyı kınayıp, hakkında Belçika’da suç duyurusunda bulunacaklarını belirttiler.

EYAD eski dernek başkanı Metin Edeer,” Geçtiğimiz günlerde göçmenlere karşı yapılan gösterileri destekler şekilde Tweet atan Barbaros Şansal yaptığı bu açıklama ile Emirdağlı olarak bizleri rencide etmiştir. Kendisini esefle kınıyoruz.”şeklinde konuştu.
Tarih unutsa da Şansal’ı unutmayacağız!!!

Belçika Emirdağlılar Birliği Başkanı Osman Mızrak ise “Belçika'da yaşayan Emirdağlılar bizler, geçtiğimiz günlerde maalasef bir kötü tweetter mesajına maruz kaldık.

Bu mesajı atan kişi neredeyse hiçbir Emirdağlının ilgi alanında olmayan dengesiz sözleri ve mesajlarıyla tanınan ünlü terzi çırağı Barbaros Şansal'dı.

Hayretler içinde tüm Emirdağ'lılar gibi bizleri de üzdü. Belçika Emirdağ toplumu olarak bu kişi hakkında Belçika ve Türkiye'de çeşitli girişimlerde bulunduk. Kendimize ait sosyal platformlardan kınama mesajları yayınladık.

Belçika'daki Emirdağlılar avrupa da tarih yazmıştır. Bunu buraya gelen tüm hükümet büyüklerimiz, bakanlarımız, bürokratlarımız, siyasilerimiz, sanatçılarımız, ulusal basınımız ve tüm Türkiye'nin tanıdığı ve isminden övgü ile bahsettiği bir toplumuz. Avrupaya gelişimizin 50. yılını geride bıraktık. Emirdağlılar Belçika da, Belçika ekonomisine, siyasetine, kültürüne, sanatına ve spor'una büyük katkı vermiştir. Başarılı yeni jenerasyon Belçika'nın ekonomisini, sanatını, siyasi yapısını ve spor alanını güçlendirmek için var gücüyle de çalışmaktadır.

Barbaros Şansal'ı önce Emirdağ'lıları tanıması için biz aramıza davet ediyoruz. Bu sözleri söylerken kim söyletti, amaçları neydi, bu mesajlı saldırı ile ne almak istediler. Kötü sözleri kendisine aittir diyoruz ve kendisine iade ediyoruz.

Emirdağlılar, yaşamları her zaman çalışkan ve başarılı iş hayatlarıyla tüm dünyaya yayılmışlardır. 350 bine yakın Emirdağlı işte böyle zamanlarda bir araya gelmeyi bilmişlerdir.

Vatanlarını sevmiş, ekmek yedikleri yerleri vatan saymışlardır. Hiçbir zaman ihanet etmemişlerdir. 3 kutsalı her zaman yaşamında ön planda olmuştur. Vatan, bayrak, ekmek.

Belçika da yaşayan Emirdağlı toplumu olarak, Barbaros Şansal'ı kınıyoruz.Hukuki olarak da avukat kardeşlerimize de destek vererek, bu açıklamalarının, bağımsız Belçika ve Türk hukuk makamlarınca cezasız kalmamasını diliyoruz.

Tarih unutsa da biz Emirdağlılar Şansal’ı hiç bir zaman unutmayacağız.” Şeklinde konuştu.

-------------------Gelsin Misafirimiz Olsun

Pörnek Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Kurtuluş Aydoğan ise “ Anadolu topraklarına yüzyıllardır, farklı kültürlerin bir arada yaşadığı Emirdağ yöremizin insanı bu özelliği ile de 50 yıldır avrupa’nın çeşitli ülkelerinde farklı kültürlerle bir arada uyum içerisinde yaşamaktadır. Biz kültürel değerlerine bağlı insanlar olarak bizi tanımadan ön yargı ile yaklaşan Barbaros Şansal’ı misafirimiz etmek isteriz. Kendisine kültrümüzü ve örf ve adetlerimizi yaşayarak gösterelim. O zaman kendisi de anlayacak ki Emirdağlılar ‘Yobaz’ değildir.” Dedi.

------------------Bu şahsı ciddiye almıyoruz

Tez Köyü Güzelleştirme, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hacı Halil Yiğit, ise konuşmasında “Aslında kişiliksiz, metnesiz, suçlamalara cevap vermek istemiyoruz; ama burada sergilediğimiz birlik ve beraberliğimizi dostla, düşmana göstermemiz gerektiğini elzem görüyoruz.Zaten duyarlı vatandaşlarımız tepkilerini sosyal medya aracılığı ile yeterince verdiler. Burada hain, ne idiği belli olmayan birilerine fazla malzemede vermiş, malasef çok fazlaca da reklamını yapmış oluyoruz.

Bu toplu tepkimizi ortaya koyduktan bu şahsı çok fazla da ciddiye almaya da gerek görmüyoruz. Bu tiplere söylenecek aslında çok söz var ama; ‘Biz önce lafa bakarız laf mı diye, sonra söyleyene bakarız adam mı diye’ bir deyim vardır. Toplumumuzu sakin,akıllı olmaya , dik durmaya davet edelim. Türkiye mi Büyük?, Emirdağ mı Büyük? diye şanı tüm dünyayı saran Emirdağ'lıları saygı,sevgi ve muhabbetlerimle selamlarım” ifadelerine yer verdi.

--------------Belçika’da suç duyurusunda bulunacağız

Brükselli işadamlarından Murat Koyuncu ise “ Sosyal medya üzerinden toplantısında Faslı ve Afyon Emirdağ'lılara ’Yobaz’ diyerek halkı kin ve düşmanlığa tahrik' veya aşağılama eyleminde bulunan bu şahsın bu eylemine karşı Belçika’da Derneklerimizin öncülüğünde hazırlanan belgeler ile hakkında suç duyurusunda bulunacağız. “ diye konuştu.

--------------Barbaros Şansal, Ne demişti?

16 Aralık 2018 Pazar günü aşırı sağcı gruplar tarafından Küresel Göç Mutabakatı'na karşı Brüksel’de AB binaları önünde düzenlenen mitinge destek çıkan Barbaros Şansal, Yeni Flaman İttifakı N-VA milletvekillerini etiketleyerek attığı Tweet mesajında; “Son derece haklılar, Faslı ve Afyon Emirdağ'lı yobazları gördükçe hem de!” ifadelerini kullanmıştı.>Gazetetürk

  • Okunma: 2424

Yorumlar (0)Yorum Yap