Emirdağlı Kadınlar Üretime Başladı

Haberler / Güncel

Emirdağlı Kadınlar Üretime Başladı

Afyonkarahisar Valisi Gökmen ÇİÇEK’in himayelerinde ve il genelinde başlatılan Kadın Kültür Evleri projesini Emirdağ olarak bir adım ileriye taşıyarak hanımlarımızın ailelerine ekonomik olarak katkıda bulunması ve üretime katkıda bulunmaları amacıyla Emirdağ Kadın Kooperatifi kuruluşunun ilk adımı atıldığı bildirilmişti.

Emirdağ'da ikamet eden bayanlar, Emirdağ Kültür Evi'nde yapılan toplantıların ardında yeni binaları tamamlanıncaya kadar üretimlerini Emirdağ Kültür Evi'nde ve Emirdağ Belediyesi eski Binasında bulunan atölyelerde gerçekleştirmeye başladılar.

Emirdağ Kadın Kooperatifi Koordinatörü Serdal Lökçü verdiği bilgide; "İlimizin en güzel Kadın Kültür Evi kaba inşaatı bitmiş, iç düzenleme ve ince detayları devam etmekte olup, ay sonu itibariyle evimize kavuşmuş olacağız. Ancak biz kadınlar olarak kısacası sabır edemedik. Burada bulunan değerli ablalarım, kardeşlerim ve teyzelerim tüm inançlarıyla üretim isteklerini dile getirdiler. Bizler artık: üretmek, üretim yapmak ve gelir elde etmek istiyoruz. Biz üreteceğiz, hem ailemize hem de milli ekonomiye gelir sağlamak için. Buradan tüm yetkililere söz veriyoruz. Emirdağ olarak kalbi, niyeti güzel insanlardan güzel işler çıkacağına inanıyoruz." dedi.

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, Emirdağ Kaymakamı Osman Bilici ve Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu'ya teşekkür eden bayanların; ev makarnası, takı tasarım atölyesi, kilim atölyesi ve takı tasarım atölyesinde üretime başladıkları öğrenildi.

Video

  • Güncelleme: 11.01.2021 22:54
  • Okunma: 2855

Yorumlar (0)Yorum Yap