Emirdağlı Öğrenciler Bulgaristan’da

Haberler / Eğitim

Emirdağlı Öğrenciler Bulgaristan’da

Perihan Kemal Çuna İlkokulunun ERASMUS+ KA219 Projesi kapsamında hazırlamış olduğu (Think Wisely Take The Best Decision ) ‘Akıllıca Düşün Doğru Karar Ver ‘ adlı Ulusal Ajans tarafından kabul edilen projesi kapsamında; Okul Müdürü Ali KUBAT, Sınıf Öğretmeni Kayhan Tarkan KESKİN ile Öğrenciler;Sırma Zeliha ÖZKONAKÇI,Nihal ÇELİK,Belkıs Aysima ÇELİKER,Ramazan ZERDALİ ve Rüstem CAN’la beraber 14/10/2018 tarihinde Ayrımcılık(Discrimination) konulu toplantılara katılmak ve eğitim faaliyetlerinde bulunmak üzere Bulgaristan’a gittiler. Çok verimli ve güzel geçen Bulgaristan gezisinde Türkiye (Koordinatör), Bulgaristan, Polonya ve Romanya’dan gelen öğretmenler ve öğrenciler samimi bir ortamda eğitim faaliyetlerinde bulundular.


Programın İlk günü Devin Grohotno’da okul ziyareti ve açılış programı yapıldı. Katılımcı ülkelerden gelen öğretmen ve öğrencilerin tanışma ve kaynaşması sağlanarak ilk toplantı yapıldı. Verimli ve güzel geçen eğitimden sonra karşılıklı hediyeler takdim edildi. Sınıflar ziyaret edildi, öğretmenler tanıştırıldı. Hazırlanan İngilizce oyunlar ve okul orkestrasının hazırlamış olduğu koro gösterisi izlendi. Ertesi gün ülkelerinden gelen öğretmenler ve öğrenciler samimi bir ortamda Ayrımcılık konusunda hazırlamış oldukları sunuları sundular. Öğleden sonra Devin Belediye Başkanlığı ziyaret edilerek,öğrenci gözüyle şehrin sorunları konuşulmak üzere temsili olarak belediye meclis toplantısı yapıldı.Karşılıklı hediyeler verildi. Okul Müdürü Ali KUBAT tarafından Devin Belediye Başkanına Emirdağ’ımızın sembolü Topak Ev hediye edildi.Şehir müzesi ziyaret edildi.

Diğer günler program dahilinde okul çalışmaları yapılarak;Müzik Okulu ziyareti ve gösterileri izlendi. Smolyan şehir gezisi,Pamporovo Kayak Merkezi,Plovdiv(Filibe)tarihi şehir gezileri yapılarak tarihi ve turistik yerler ziyaret edildi. Son gün Katılım Sertifika Töreni yapılarak katılımcılara sertifikaları verilip, öğretmen ve öğrenciler vedalaştılar.

Erasmus + Projesinin Bulgaristan ziyareti tamamlayan grup Edirne Şehri ve Selimiye Cami ziyaretinde de bulundular. Samimi bir ortamda verimli geçen yurtdışı eğitim gezisi katılımcı ülkelerin memnun bir şekilde ülkelerine dönmeleri ile 20/10/2018 tarihinde program tamamlandı.

  • Okunma: 3167

Yorumlar (0)Yorum Yap