Emirdağlı Öğrenciler Bulgaristan’da

Haberler / Eğitim

Emirdağlı Öğrenciler Bulgaristan’da

Erasmus+KA229 (Okullar Arası Değişim Ortaklıkları) kapsamında İlçemiz Mehmet Akif Ersoy Ortaokulunun Proje Koordinatörü olarak yer aldığı, “ Connecting People (İnsanları Birbirine Bağlayan, İletişim) “ isimli projenin ilk toplantısı için, 11-15 Kasım 2019 tarihleri arasında Bulgaristan´nın Lewski kentine beş öğrenci ve üç öğretmen ile proje hareketliliği gezisi gerçekleştirdi.
Etkinliklerde; Öğrenci ve Öğretmenler, Ülkemizin Eğitim Sistemi, Şehir ve Okul tanıtım sunumları gerçekleştirmiş, oryantasyon ve grup oyunlarında yer almış, Triavna ve Veliko Tarnovo şehirlerindeki sanat ve tarih müzesi kültürel gezilerine; “Bulgar Folkloru”,” Bulgaristan Kültür Haritası”,”Spor” isimli Workshoplara ve “Sanat” konulu atölye çalışmalarına katıldılar.

24 ay süreyle 5 Avrupa (Yunanistan, Bulgaristan, Romanya, Letonya, Türkiye) okulunu birleştirmeyi hedefleyen bu projenin ilk toplantısında, Öğrenci ve Öğretmenler “Proje Ajandası ve Proje Logosu” çalıştayına katılmıştır. Çalıştayda; Proje bazında ülke görevleri ve proje süreci planlanmış ve logo sunumlarının ardından yapılan oylama sonucunda projede kullanılacak logo seçildi.

Projenin başlığına ve amacına uygun aktivitelerle dolu geçen proje hareketliliğinde; Katılımcı öğrenciler İngilizce dilinin kullanımı, farklı kültürleri yakından tanıma, sorunlara çözüm üretme, farklılıklara saygı duyma ve uyum sağlama, grup çalışmasında bir takımın parçası olduğunu hissetme gibi alanlarda çok olumlu kazanımlarla geziyi tamamladılar ve katılım sertifikalarını aldılar. Projenin ilk toplantısında Mehmet Akif Ersoy Ortaokulunu temsilen öğrenciler Aleyna SAKALLI, Beyza Zeliha DEVE, Cansel ÇEVİK, Kübra ALP, Şahinde YILMAZ ve Okul Müdürü Asaf GÖREN,İngilizce Öğretmeni Yasemin BEYDİLLİ ve Bilişim Öğretmeni Dilara GELEN oldular.

  • Okunma: 2460

Yorumlar (0)Yorum Yap