Emirdağlı Polis Özlem, Polis Müfettişi Oldu

Haberler / Güncel

Emirdağlı Polis Özlem, Polis Müfettişi Oldu

Belçika'nın Gent şehrinde polis teşkilatında 2020 yılından beri başarılı bir şekilde polis müfettişi olarak görev yapan aslen Emirdağ'ın Helan Köyü'nden Özlem Kocabaş'ı Flaman gazetesi Jobat.be manşetine taşıdı

Çocukluk hayalim olan polis mesleğini severek uzun yıllar devam ettirmek istiyorum. Meslektaşlarımla birlikte vatandaşlara hizmet etmekten büyük huzur ve mutluluk duyuyorum.
Mahalleye ne zaman polisler gelse, tüm polisleri ve polis arabalarını gözden kaybolana kadar izlerdim. Daha o zamanlar vatandaşların güven ve huzurunu korumak için polis olmam gerektiğini biliyordum.
Gururlu ve dürüst davranmak, sorunları hızlı çözmek, empati ve büyük sorumluluk duygusu polis müfettişleri için çok önemlidir. Polislik eğitimi çok büyüleyici olduğu kadar aynı zamanda yoğun bir meslektir
İlk tercihim olan Gent polis teşkilatının müdahale ekibinde yer bulduğum için kendimi şanslı hissediyorum. Birçok şeyi ancak uygulamalı öğrenebilirsiniz. Bu nedenle, polis adaylarına sahada gerekli deneyimi kazanmaları için zaman verilir. Deneyimli meslektaşlarımdan çok şey öğrendim.
Biri bizi arar ve yardım isterse, o anda ne ile karşılaşacağımızı bilemiyoruz ama sorunları çözmeye ve insanlara yardım etmeye her zaman hazırız.

Ailem, aslında bir ofis işinde çalışmamı istemişti. Annem beni üniformamla her gördüğünde gözleri yaşarıyor ve bana gururla bakıyor.

Özlem kendisi gibi polislik hayali kuranlar için önemli tüyo olarak “İyi hazırlık her şeydir. Sıkı çalışırsanız ve doğru motivasyona sahipseniz, seçme sınavlarından kesinlikle korkmamalısınız. Bir yıl güvenlik ihtisas derslerini şiddetle tavsiye ediyorum” dedi.

Abdulkadir Çetin - Belemtürk

  • Okunma: 5628

Yorumlar (0)Yorum Yap