Emirdağlı Sait Köse, Belçika'da Yeniden Aday

Haberler / Güncel

Emirdağlı Sait Köse, Belçika'da Yeniden Aday

Schaerbeek Belediye Başkan Yardımcısı Sait Köse, basın karşısında 14 Ekim’de yapılacak belediye saçimlerinda tekrar aday olacağını açıkladı.

Tarihi Crossing Stadı’nda düzenlenen basın açıklamasında gazetecilere konuşan ve sorularını yanıtlayan Köse, Schaerbeek Belediye Başkanı Listesi’ne üçüncü sıradan aday olacağını belirterek,”Schaerbeek’te en güçlü listenin en öndeki Türk kökenli adayı benim. Beşinci sırada Sadık Köksal olmak üzere Halis Kökten, Emel Kotaoğlu, Mehmet Bilge, Müge Çalışkan, Mehtap Pala, Nergül Nazım gibi değerli arkadaşlarımız var. Benimle birlikte hizmete talip olan arkadaşlarım içinde vatandaşlarımızdan oy istiyorum.” şeklinde konuştu.

Konuşmasının başında, Schaerbeek belediyesinin, Belçika’daki en büyük belediyelerinden birisi olduğunu hatırlatan Köse, “Ancak daha da önemlisi, Türk nüfusunun yoğun olarak yaşadığı bir belediyedir. Biz her zaman şunu diyoruz; Türkiye’nin başkenti Ankara’ysa, Belçika Türklerinin başkenti Schaerbeek’tir. Ben bu belediyede 2000 yılından seçilmiştim. Üç dönemdir belediye başkan yardımcılığı görevini sürdürüyorum. Çok farklı görevlerim ve yetkilerim oldu. Maliye ile başladım, bir ara temizlik oldu. Daha sonra spor ve gençlikten sorumlu oldum. 2006 ve 2012 dönemlerinde nüfus bana bağlandı.” dedi.

Bugüne kadar gerçekleştirdiği projelerin tamamını gazetecilerin takip ettiklerine de değinen Köse, “Şu anda burada bulunduğumuz stad, altına imza attığım projelerin en güzel örneklerinden bir tanesidir. Stad dediğimiz zaman basit bir futbol sahası, koltukları ve tribünlerini yapmıyorsunuz. Aynı zamanda, burada bin kadar gence spor yapma imkanı sağlıyorsunuz ki, bunların yaklaşık sekiz yüzü gençlerden oluşuyor. Spor da bir eğitim olduğu için, bu gençleri dışarıdaki kötü alışkanlıklardan ve kötü huylardan alıp, onlara spor yapma imkanı sağlaayrak, hem eğitimlerine katkı hem de kötü alışkanlıklardan bir nevi kurtarıyoruz.” diye konuştu.

“Schaerbeek’in çehresini değiştirdik”

Siyasete atıldığı 2 bin yılından bu tarafa 3 dönemdir Brüksel, Schaerbeek Belediyesinde başkan yardımcısı olarak değişik görevlerle vatandaşlara hizmet ettiğini belirten başkan yardımcısı Köse,”Şimdiye kadar başta Crossing Stadı olmak üzere onlarca spor alanı ve park düzenlemesi yaptık. Uluslararası ve bölgesel spor turnuvaları düzenledik. Bölgemizde ulusal bölgesel ve yerel onbinlerce sporcuyu ödüllendirdik. Yeni spor alanları açtık. 1030 Koşuları düzenledik, öğrencilere hem spor hem ders yardımında bulunduk. Binlerce spor yapan gençlere spor çekleri dağıttık. Yüzme Havuzunu yeniliyoruz. Yüzme havuzundan engellilerinde yararlanması için yeni düzenleme yapacağız. Belediye bünyesinde kuracağımız “Engeliler Bakım Merkezi”nde engelli vatandaşlarımızın hafta sonu bakımları uzmanlar tarafından gerçekleştirilecek. Belediyemiz sınırları içerisinde ücretsiz seferler yapacak 2 adet elektrikli otobüsü önümüzdeki dönemde hizmete alacağız. Burada amacımız ufak işlerimiz için otomobillerimizi trafige çıkartmamak. Schaerbeek’in çehresini değiştiriyoruz. Kültürel çalışmalarla belediye olarak bölgemizdeki sanatseverlere eserlerini sergileme imkanları sağladık. Varolan okul ve kreşlerin yetersizliği nedeniyle, yeni okul ve kreşler projelendirdik. Yaklaşık 150 kreş ve bazı bölgelerde okul yapımı için karar alındı. Yetkilerimiz dahilinde bir çok sokak ve cadde de parking düzenlemeleri yaptık.” dedi.

“Çok Kültürlü Yaşamı Destekliyoruz”

Görev süresi boyunca Belediye başkanı ve ekibi ile uyumlu şekilde çalışıp, bir çok yeni projeyi hayata geçirdiklerini söyleyen Köse,” Schaerbeek halkı yaptığımız hizmetlerin karşılığı olarak bizleri üç dönemdir seçiyor. Kentsel dönüşüm projesi çercevesinde alt yapı hizmetlerinin çoğunu bitirdik. Kentsel dönüşümle birlikte Belediye sınırlarımızda dışarıdan gelenlerle birlikte 145 bin nüfusa hitap ediyoruz. Belediyemiz sınırlarında değişik uluslara mensup yüzlerce onlarca inanç ve kültüre sahip toplumları bir araya getirerek, onların dayanışması ve birlikteliğini sağlayarak, ‘Scharbeekli kimliğinde’ onları buluşturmayı başardık.” diye konuştu.

“Hizmete devam”

Schaerbeek Belediyesi Gençlik ve Spordan sorumlu başkan yardımcısı Sait Köse, Brüksel’deki Aktif yerel basın mensuplarına bugüne kadar yaptığı hizmetlerden büyük gurur duyduğunu belirterek,” 3 dönemdir Schaerbeek Belediyesinde hakikaten çok şeyler yaptık. Yetkimizin olduğu yerlerde yetkimizi kullandık, yetkimizin olmadığı yerlerde parti içerisindeki gücümüzü kullanıp, Schaerbek’te yaşayan insanların yaşam standartlarını yükseltecek çalışmalara imza attık. Halkımızın bizlere güveni olduğu müddetçede daha çok şeyler yapacağız” diyerek hizmete devam mesajı verdi.

“Belediye Başkanı Listesi tekrar kazanacak”

Önümüzdeki dönemde Schaerbeek Belediyesindeki sorumluluk alanına ulaşım ve parking hizmetlerini de eklemeyi hedeflediğini söyeleyen başkan yardımcısı Köse,” 2bin yılında PRL-FDF olarak iktidara geldiğimizde MR ile beraber,Ecolove PS ile 6 yıl belediyeyi birlikte yönettik. 2006 yılında Laurette Onkelinx’in PS’e gelmesiyle Sosyalistler ile ayrıldık. 2006 yılında Ecolo ve Cdh ile koalisyon ortaklığı kurarak bugünlere geldik. Bu dönemde Cdh partisi ile bu dönemde koalisyon kurmayacağız. Seçimlere Belediye başkanı Listesi olarak Ecolo-Grone partisi ile seçim sonrası ittifak yapacağız. PS’in bizimle koalisyon kurma isteğine rağmen tekliflerini kabul etmedik. Bizim Schaerbeek’i yönetme şeklimizle PS’in yönetme şekli kesinlikle uyuşmuyor. Yapılan anketler gösteriyor ki Seçimlere Belediye başkanı Listesi ve Yeşillerin oy oranı iktidarı kazanacak güçte. Ancak bir süpriz yaşanırda oy oranlarımız yetmez ise ilk MR ile eksikliğimizi gidereceğiz. PS ortaklığı en son seçenek. PTB ve NV-A ile kesinlikle hiç bir şekilde anlaşma yapmayacağız, koalisyon kurmayacağız. Şu ana kadar Cdh partisinde bulunan ulaşım ve parking hizmetlerini de önümüzdeki dönem vatandaşlarımız oyları ile bizlere teveccüh gösterirlerse ben üstlenmek istiyorum. Ulaşım ve parking hizmetleri için yapacağımız düzenlemelerin hazırlıklarına başladık.” diyerek yeni sorumluluklar almaya hazır olduğunun altını çizdi.

“Milletvekilliğine aday değilim”

Bugüne kadar partisi DEFİ’nin isteği ile hem Belediye seçimlerinde hem de Federal ve bölge milletvekilliği seçimlerine katılarak partisi adına oy topladığıma işaret eden Başkan yardımcısı Köse,” Yerel seçimlerden hemen 7 ay sonra federal ve bölge milletvekilliği seçimleri var. 14 Ekim’de yapılacak Belediye seçimleri haricinde hiç bir seçimde aday olmayacağım. 2 bin yılından bu tarafa partime olan sadakatımdan dolayı bütün seçimlere katıldım. Partim için ve Brüksel için gçrevimi yaptım.Belediyede çok tecrübeler kazandım. Bu tecrübelerimi belediye hizmetlerinde daha iyi kullanacağım kanatindeyim. Artık sadece Belediyem için çalışmak istiyorum.” diyerek artık milletvekilliğine aday olmayacağını söyledi.>Yenivatan

  • Okunma: 2312

Yorumlar (0)Yorum Yap