Emirdağlı Sanatçı'dan Göç Sergisi

Haberler / Kültür Sanat

Emirdağlı Sanatçı'dan Göç Sergisi

Schaerbeek Belediyesi ve Eyad tarafından Europalia Sanat Festivali kapsamında Belçika’ya Türk iş göçünün 50’nci yılı anısına Eskişehir’de yaşayan Emirdağlı sanatçı Mehtap Yılmaz’ın 40 yağlıboya tablo resminden oluşan üçüncü kişisel sergisi Schaerbeek Sanat evinde düzenlenen bir resepsiyon ile ziyarete açıldı. Emirdağ Topakev, Atatürk, Göç, Tozaklı Gelin başı, Harman gibi nadide parçalardan oluşan sergi 11 Ocak 24 Ocak 2016 tarihleri arasında hafta içii saat 10:00 ila 18:00 Rue de la Constitution, 27 1030 Scharebeek adresinde ziyarete açık kalacak.

Serginin açılışnda bir konuşma yapan Schaerbeek Belediyesinde Fransız kültüründen ve temizlikten sorumlu belediye encümeni Sadık Köksal Belçika’da elli yıldır yaşayan Türk toplumunun geçmişten bugüne kültürel değerlerinin sanatsal çizgiler ve motiflerle tabolara yansımalarını gördüklerini ifade ederek sergi açılışında bulunan sanatçı Mehtap Yılmaz’ı ve Sergi açılışında katkıları olan Eyad başkanı Metin Edeer ve Esma Caner’e teşekkür etti.

Sergi açılışında kısa bir selamlama konuşması yapan sanatçı Mehtap Yılmaz” Bu etkinliğin sizlerle buluşmasında emeği geçen ve bziden desteğini esirgemeyen başta Schaerbeek Belediye başkanı Bernard Calerfayt’a, Başkan yardımcısı Sadık Köksal’a, Dernek Başkanları Esma Caner ve Metin Edeer’e huzurlarınızda teşekkür ederim. Sergimiz serbest stilde çalışılmış Emirdağ’dan Belçika’ya göç ve göçün sosyo-psikolojik etkilerini konu almıştır. Sizlere sıla’dan ve geçmişten bir esinti olarak sunduğumuz sergimize hoşgeldiniz.” Dedi.

Eyad Başkanı Metin Edeer ise ‘Sergideki tablolarda birazda kendimi buluyorum. İçimizdeki vatan özlemi sanatçımızın fırçasından tuvale en iyi şekilde yansımış, kendisini tebrik ediyor, hoşgeldiniz diyorum.’ İfadelerini kullandı.>Şükrü Sağlam

  • Okunma: 2934

Yorumlar (0)Yorum Yap