Emirdağlı Yaşlıları Araştıracak!

Haberler / Kültür Sanat

Emirdağlı Yaşlıları Araştıracak!

Belçika’da yoğun olarak yaşayan Emirdağlılar, Belçika’nın Anvers Üniversitesinde araştırma konusu oldu. Kral Baudowin Vakfının desteklediği araştırmayla ilgili olarak, Prof. Christiana Timmerman ve yardımcısı Nevriye Acar Eskişehir’e geldiler. Emirdağlılarla ilgili araştırma için gelen Prof. Timmerman, Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen’i ziyaret ederek, konu hakkında bilgisine başvurdu.
Belçika’ya 1960’lı yıllarda işçi olarak giden Emirdağlıların yaşamını kolaylaştırmak için, geliştirilecek projelere ışık tutmak amacıyla Antwerp Üniversitesi’nden Prof. Christiana Timmerman ve yardımcısı Nevriye Acar araştırma yapmak için Eskişehir’e geldiler. Prof. Timmerman, Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen’i ziyaret ederek, konu hakkında bilgi aldı.

Kral Baudowin Vakfı, Belçika’da yoğun bir nüfusa sahip olan Emirdağlıların yaşlılarının karşılaşacağı problemleri en aza indirerek, yaşamalarını sağlamak için Antwerpen Üniversitesi’nden konuyla ilgili araştırma yapmalarını istedi. Türkler hakkında daha önce de birçok araştırmaya imza atan, Türkçe bilen Prof. Christiana Timmerman görevlendirildi.buyukersen

Prof. Christiana Timmerman araştırmayla ilgili olarak, Emirdağ’da yaşayan yaşlıları ve sosyal durumlarını incelemek için Eskişehir’e geldi. Prof. Timmerman ve yardımcısı Nevriye Acar, araştırmaya ışık tutması için Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’i ziyaret ettiler. Prof. Timmerman, çok sayıda Emirdağlı’nın Eskişehir’de yaşadığını bildiklerini belirterek, “ Belediye Başkanı Büyükerşen’in gözlemleri, yaptıkları ve bir bilim insanı olarak Emirdağlılar hakkında vereceği bilgi bizim için çok önemli. Eskişehir’de yapılanlar ve sosyal yaşam, araştırmadan sonra geliştireceğimiz sosyal projelerde, çok faydalı olacaktır” dedi.

Eskişehir’deki araştırmalardan sonra, Prof. Christiana Timmerman ve yardımcısı Emirdağ’da yaşlı vatandaşlarla görüşecek.

  • Okunma: 3250

Yorumlar (3)Yorum Yap

  • Bilim Adına

    Gönül isterdi ki; böyle bir çalışmayı akıl etmek, yapmış olmak bizim Üniversitelerimize kısmet olsaydı.

  • gündemi takip edin

    biraz gündemi takip edin, emirdağ eskişehire bağlandı haberiniz yok galiba :-)

  • tonyukuk

    emirdagli yasli gurbetcilerin
    yasamlarini incelemek isteyen heyet,

    neden afyona deyilde ,
    eskisehire gidip incelemelerde bulunuyorlar ?
    .
    emirdag afyona bagli deyilmi ?
    bunlar niye eskisehire gidiyorlar ?