Emirdağlılar Baskın Seçime İzin Vermedi

Haberler / Medya

Emirdağlılar Baskın Seçime İzin Vermedi

Eskişehir’de 100 binden fazla Emirdağlı yaşıyor. Hal böyle olunca Emirdağlılar Vakfı ilgili gelişmeler, iddialar ve ne hikmetse sonu gelmeyen tartışmalar kamuoyunda ilgiyle takip ediliyor.
Son günlerde bu tartışmalar ciddi bir ivme kazandı.

16 Haziran 2019’da yapılan seçimden sonra göreve gelen yönetim rahat bir görev dönemi yaşayamadı. Zira seçimin hemen ardından seçimin iptali ile ilgili bir mahkeme süreci başladı. İddiaların somut delillere dayanması ve mahkeme tarafından atanan bilirkişinin bu süreçte inceleme yapıyor olması bana göre yönetim kurulunu bir hayli huzursuz etti.
2,3 ay önce vakfın yönetiminde bazı çatırdamalar olduğunu ve geçtiğimiz Ramazan ayında vakfa çok emekleri dokunmuş bazı önemli isimlerin diğer yöneticilere tepki göstererek kendini pasif konuma çektiğini de duymuştuk.
Yine geçtiğimiz günlerde yönetim kurulunda yer alan bazı isimlerin topluca istifa ettiklerini ve istifa nedeniyle mevcut yönetimin görevden düşeceğini tahmin etmiştik.
En önemlisi ise dün yani 4 Ekim tarihine bir seçim kararı alınmıştı. Fakat bunun baskın bir seçim kararı olduğunu düşünen bazı üyeler mahkeme kararıyla yürütmeyi durdurdu. Yani planlanan seçim yapılamadı.

Ortada anlatması, anlaması ve öngörmesi gerçekten karışık ve zor görünen bir süreç var.
Mevcut Yönetim Göreve Devam Ediyor Ama!
Mevcut yönetim geçtiğimiz aylarda mali kongresini yaptı ve ibra oldu. 4 Ekim tarihinde de seçim kararı alarak son günlerde sıkıntılar yaşadıkları görevi devretmeyi düşünüyordu. Ancak seçimin mahkeme kararıyla iptal edilince göreve devam etmek zorunda kaldılar.
Üstelik geçtiğimiz günlerde 5,6 kişinin yönetimden istifa etmesi bir anlam ifade etmedi. Çünkü Vakıf tüzüğüne göre istifa eden yönetim kurulu üyelerinin yerine başkası seçiliyor ve yönetim görevden düşmeden görevine devam ediyor.
Ancak mahkeme tarafından denetim için bir müfettiş atanacak ve o incelemesi tamamlayıp kati karara varılıncaya kadar hiçbir yöneticinin tasarrufu olamayacak. Bu durumun en iyimser tahminle 12 Kasım’da çıkması beklenen karara göre netleşecek.
Bilirkişi Raporu İddiaları Doğruluyor!
2019’da yapılan seçimin iptali için yapılan başvuru ile ilgili bilirkişi raporu mahkemeye sunuldu.
Rapor bugüne dek dile getirilen iddiaları doğrulayan nitelikte.

Raporda daha önce üyelikleri iptal edilen kişilerin üye listesinde yer aldığı, ölen ve kaydı silinen üyelerin hazirun listesinde bulunduğu, bu konuda yapılan itirazların divan tarafından dikkate alınmadığı belirtiliyor. > Soner Yüksel

  • Okunma: 2110

Yorumlar (0)Yorum Yap