Emirdağlılara “Hazır Yorum” Hizmeti

Köşe Yazıları / Kenan Kocabaş

Emirdağlılara “Hazır Yorum” Hizmeti

Adına ister “internet gazetesi”, ister “elektronik gazete”, ister “online gazete”, ister “haber portalı” deyin Emirdağ’ın bu alanda önemli mesafeler katettiği bir gerçek. Sürekli yayımlanan haberler, hem Emirdağ’da yaşayanlar hem de uzaktaki Emirdağlılar için önemli bir hizmet. İnsan bazen sormadan edemiyor, bir ilçede bu kadar haber havadis nasıl olabilir… Tabi Emirdağlılar da üzerine düşeni yapıyor ve yorumlarıyla bu haberleri daha da güzelleştirip, daha da derinleştiriyorlar. Kimi zaman yorumlar haberden daha dikkat çekici bile olabiliyor… Biz de düşünüp taşındık ve karınca kararınca Emirdağlılara bir hizmet sunalım dedik.“Hazır yorum” hizmeti adını verdiğimiz bu uygulamayla, hemşehrilerimiz kendi dünyalarına uygun yorumları buradan kopyalayıp ilgili haberin veya yazının altına yapıştırmak suretiyle yorum arzularını tatmin etmiş olacaklar. Yorumları doğrudan alıp eklemek veya birazcık değiştirerek eklemek de onların bileceği bir iş. İşte durumlar ve onlara uyan yorumlar:Ülkücüler için: “Helal olsun… Sizlerin bu faaliyetleri bizleri gerçekten çok mutlu ediyor. Gururlanıyoruz… Sizler var oldukça, şerefsizler bu ülkede nefes bile alamaz. Vatan size minnettardır. Tanrı Türkü korusun. CcC”
Kendinizi göstermek istiyorsanız: “Çok güzel, çok beğendim.”Ercan KODAMANEmekli Yüksek MühendisFarazi Üretim MüessesesiOrta Anadolu Bölge TemsilciliğiHalen Ortayaşlı Beşiktaşlılar EşbaşkanıKötümserler için: “İyi güzel haber yapmışsınız da, bu adam Emirdağ için ne yapmış Allah aşkına? Bir hemşehrisinin elinden mi tutmuş? Arefe günü Emirdağ’a gelip de pişi mi dağıtmış… Güveç yaptırmış diyorlar amcasının kırkında. Güvecin eti de azmış meğerse. Yetmemiş konu komşuya. Bayramlarda da eşinin memleketine gidiyormuş, bak sen! Şimdi ben bu adam hakkında nasıl iyi düşünebilirim. Doçent değil isterse profesör olsun. Olmaz olsun böyle Emirdağlı.”Ağzı dualılar için: “Arkadaşım Allah yolunu açık etsin. Allah’a emanet ol. Allah utandırmasın. Allah (CC) yar ve yardımcın olsun.”Emirdağ delisi olanlar için: “Emirdağlılar delikanlı insanlardır. Emirdağ’ın suyu kireçlidir, serttir ama insanı da merttir. Yani mert olunca tadından yenmez. Herkes mert olmalı. Emirdağlı cömerttir aynı zamanda. Valla uydu, sert, mert ve cömert dedim, uydu. Aklıma gelirse daha eklerim bunun gibi… Neyse geçelim, tabandan marşımız, 03 plakamız, Emirdağ mekanımız. Bu sözü Adaçal’a yazsak hiç fena olmaz. Ama bu 03 bozuyor sanki. Gerekirse plakamızı da değiştirir 26 yaparız. Emirdağ sevgisi her şeye değer. Şampiyon ES ES! Canım arabaşı istedi!” Başkan sevmezler için: “Başkanın gözünün üstünde kaşı var. Hatta gözleri de biraz renkli gibi. Bundan önceki başkanın gözleri siyaha yakındı. Soruyorum size, kaçınızın gözleri renkli? Demek ki bu işler renkli gözlerle olmuyor arkadaş. Bir de gözlük takıyor bu başkan. Hiç düşündünüz mü niye takıyor? Valla ben düşünmedim, düşünmek de istemiyorum. Neyse gözlükten bir malzeme çıkmayacak bize. Ya bıyıkları?.. Saçları da gür adamın, kel falan da diyemiyoruz. Yazık değil mi berberlere, herkesin saçı böyle gür çıksa berberlerin makasları çabuk körelmez mi? Ne olacak Emirdağ’daki esnafın hali? Ayrıca bu başkan bir çivi mi çakmış Emirdağ’a. Çakamaz tabi, babası marangoz muydu ki, nerden bilsin? Çeşmeyi de yıktırdı. Aha susadım bak, yazamıyorum.”Son söz: İşin şakası bir tarafa ama, son günlerde Emirdağ’ın internet gazetelerinde yer alan karşılıklı suçlayıcı ve hakarete varan yorumlardan çok rahatsız olduğumu belirtmek isterim. İnsanlar elbette eleştirilebilir, eleştirilere açık olmak da bir erdemdir zaten. Ama isimler gizlenerek, hedefler şaşırtılarak yapılan yorumların faydadan çok zarar getireceğini düşünüyorum. Bence yorum yapanlar kadar, yorumları denetleyenlere de önemli görevler düştüğü kanaatindeyim... Güzel günler görmek ümidiyle…Kenan Kocabaşemirkena@yahoo.comfacebook.com/emirkena

  • Okunma: 3885

Yorumlar (3)Yorum Yap

  • Kenan

    [quote name='inat']kenan bey siz nasıl bir insansınız.yazılarınızı hep takip ediyorum.anladığım tek şey siz mükemmel dört dörtlük bir insansınız.kemale ermişsiniz.erdemli bir insansınız tasavvuf çular gibisiniz.sizde nasıl bir bilgi birikimi nasıl bir kültür varsa her şeyin doğrusunu siz bilip siz yapıyorsunuz. olayların dışından bakıp yorum yapmak kolaydır.ama olayın içinde bir yerdeyseniz sistem sizi de içine çeker.herneyse demek istediğim sizin gibi birisinin (erdemli bir insanın) herşeye yorum yapmaması gerekir.birdenedediğin belli değil adamı bir gün yerip diğer gün övüyorsun ilginç(tabi sana bir şey söylememek gerekir çünkü sen herşeyi bilen bir insansın)[/quote

    inat bey/hanım siz de çok esrarengiz birisiniz. ayrıca yazdığınız yorumla vermek istediğiniz mesajı tam olarak anlayamadım maalesef. ama överken dövmek ya da döverken övmek gibi bir fiil işlediğinize hükmettim sonunda. yahut tamamen dövmek mi?..

    ayrıca bu yazımı yayımlayarak beni şaşırtan kalender insanları şaşırtmak da benim borcum olsun:)

  • firari

    abicim sende herkesi Ti ye almışın. başkanada yakınlığın var annaşılan. :eek:

  • inat

    kenan bey siz nasıl bir insansınız.yazılarınızı hep takip ediyorum.anladığım tek şey siz mükemmel dört dörtlük bir insansınız.kemale ermişsiniz.erdemli bir insansınız tasavvuf çular gibisiniz.sizde nasıl bir bilgi birikimi nasıl bir kültür varsa her şeyin doğrusunu siz bilip siz yapıyorsunuz. olayların dışından bakıp yorum yapmak kolaydır.ama olayın içinde bir yerdeyseniz sistem sizi de içine çeker.herneyse demek istediğim sizin gibi birisinin (erdemli bir insanın) herşeye yorum yapmaması gerekir.birdenedediğin belli değil adamı bir gün yerip diğer gün övüyorsun ilginç(tabi sana bir şey söylememek gerekir çünkü sen herşeyi bilen bir insansın)