Esat Erenoğlu'nu Uğurlarken...

Köşe Yazıları / Volkan Yıldırım

Esat Erenoğlu'nu Uğurlarken...

Emirdağ yetişmiş büyük değerlerinden birini kaybetti. 85 yaşına yeni giren Esat Hocamızı uğurluyoruz. Osmangazi Üniversitesi’nde bir dönem rektörlük yapan ve bu dönemde Emirdağlılara büyük hizmetler sunan Esat ağabeyimizin emeğini yüreğimizde en derinden hissediyoruz.

Emirdağlıların lider ruhlu olduklarını ve bulundukları ortamda mutlaka başa geçerek lider olma arzularının çok güçlü olduğunu vurgulardı zaman zaman. Bir zamanlar Emirdağlılar Derneği’ni kurarak birlik ve beraberliğin en fazla olduğu yılların temellerini atmıştır.

Ülkemizde 1. Cumhuriyetçiler, 2. Cumhuriyetçiler tartışmalarının yoğun olduğu bir  zamanda buradan bir yazı yazmıştım.

“Emirdağ’ın Cumhuriyetçiler Takımı bu olsa gerek”  başlıklı makalemde Esat hocamızı da 11 kişilik kadroya dahil etmiştim. Bu yazıyı okuyan Esat Hocam beni arayarak; “Volkan böyle bir takım kurmuşsun, beni de kadroya almışsın ama bu beni rahatsız etti. Çünkü Cumhuriyet tekdir, birdir, başka bir cumhuriyet yoktur” diyerek kıvrak zekasıyla ülkemizdeki kutuplaşmaların ne kadar yanlış olduğunu vurgulamıştı.

Gerçekten de ondan öğrenebileceğimiz çok şey vardı. Özellikle sağlığına büyük özen gösterirdi. Her gün Kızılcıklı’da bulunan evinden çıkar Odunpazarı’na kadar yürüyüş yapardı. Sık sık onu bu güzergahta yürüyüş yaparken görmek mümkündü. Osmangazi Üniversitesi’nde görev yaptığı sıralar asla asansöre binmez, merdivenleri kullanırdı. Asansör kullanan gençleri de eleştirerek, merdiveni kullanmaları yönünde uyarırdı.

Burada Esat ERENOĞLU’nu anlatmaya kelimeler yetmez. Ama yine de onu son yolculuğuna uğurlamak için tüm sevenlerini buradan davet ediyorum. Değerli hocam için 26 Nisan pazartesi günü saat 11.00’da Osmangazi Üniversitesi Necla Özdemir Konferans Salonu’nda  düzenlenecek törenin ardından, Hasan Polatkan Bulvarı’nda bulunan Mahmut Sami Ramazanoğlu Camii’nde kılınacak öğle namazını müteakip defnedilecektir. Buradan yakınlarına ve tüm dostlarına baş sağlığı, Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhu şad olsun… Seni Unutmayacağız…

M. Volkan YILDIRIM

  • Okunma: 2800

Yorumlar (2)Yorum Yap

  • ESİN ERENOĞLU

    Emirdağ çok büyük bir efsanesini kaybetti...:(

  • Mehmet AVCI

    Güzel bir insan ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi. Bu güzel davete icap edecek ve yarın binlerce emirdağlı törene katılacağız..