Eskişehir'de Efsunlu Bahar Rüzgarı

Haberler / Kültür Sanat

Eskişehir'de Efsunlu Bahar Rüzgarı

Eskişehir'deki Emirdağlılar Vakfı'nın , Eskişehir Taşbaşı Kültür Merkezi Kırmızı Koltuklu Salon'da düzenlediği şiir etkinliğinde; Emirdağlı Şair Fikret Akın'ın ''Efsunlu Bahar'' şiir kitabı, okuyucuları ile buluştu. Düzenlenen şiir etkinliğine; Eskişehir Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve davetliler katıldı.

Şiir etkinliği programı; bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Akabinde, İstiklal Marşı söylendi. Eskişehir'deki Emirdağlılar Vakfı Başkanı Murat Kahya programın açılış konuşmasında şunları söyledi; ''Vakfımızın düzenlediği şiir etkinliğinde; Emirdağlı şairimiz Fikret Akın'ın 10. şiir kitabı olan 'Efsunlu Bahar' şiir kitabı okuyucuları ile buluştu. Aynı zamanda bu şiir etkinliğimiz, vakfımızın kültür ve sanat etkinliğidir. Şair Fikret Akın, Emirdağ'ın ve Eskişehir'in yetiştirdiği şairler arasındadır. Kendisini kutlar ve başarılar dilerim'' dedi.

Eskişehir Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay'da yaptığı konuşmasında, ''Şair Fikret Akın'ın şiirlerinde doğa ve insan sevgisi vardır. Şair Fikret Akın'a, verdiğiniz destekten dolayı sizleri kutluyorum. Duyguları en güzel ifade etme şekli şiir yazmakla olur. Şair Fikret Akın, Emirdağ ve Eskişehir'in kültür ve sanat etkinliğine katkıda bulunduğu için kendisini tebrik ediyorum'' dedi.

Emirdağlı ozan Fakı Edeer de; asker ağıtlarını ve Çanakkale Şehitleri ile ilgili ağıtları sazı ile birlikte söyledi. Eskişehir'in ve Emirdağ'ın şairlerinden Muharrem Kubat, Nedim Uçar şair Fikret Akın'ın hayatını anlattılar ve şiirlerini okudular. Diğer şairler de sıra ile teker teker şair Fikret Akın'ın şiirlerini sahnede okudular. Program, ikramlarla son buldu.

  • Okunma: 2592

Yorumlar (0)Yorum Yap