Eskişehir'de Klasik(!) Bir Toplantı

Haberler / Kültür Sanat

Eskişehir'de Klasik(!) Bir Toplantı

Eskişehir'de Tepebaşı Belediyesi ‘Eskişehir Emirdağ İlişkileri’ konulu panel ve fotoğraf sergisi düzenledi. Ayhan Türkseven, Emirdağ’ın Eskişehir’e bağlanması için referandum yapılması gerektiğini söyledi.

Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın yanı sıra çok sayıda davetli de katıldı. Panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren Emirdağ Vakfı Başkan Yardımcısı Ayhan Türkseven, Eskişehir’in Büyükşehir Belediyesi olmak için ihtiyaç duyduğu 700 bin nüfusa Emirdağlılar sayesinde çıktığını söyledi.

Türkseven, “Bize de bir referandum yapsınlar. Bunu talep ediyoruz. Emirdağlılar Eskişehir’e mi bağlanmak istiyor, Afyonkarahisar’da mı kalmak istiyor. İddia ediyorum 3’te 2’si Eskişehir’e bağlanmak istemezse biz talebimizi geri çekeriz” diye konuştu. Daha sonra gerçekleştirilen panelde Prof. Dr. Kemal Yakut, Eskişehir Emirdağ ilişkisinin tarihsel boyutunu; Prof. Dr. Erol Kutlu ise Emirdağlıların göçte niçin Eskişehir’i tercih ettiklerini anlattı. Son olarak söz alan Prof. Dr. Çınar Yenilmez ise katılımcılara Emirdağlıların göçe yatkınlıklarının nedenleri ile ilgili bilgi verdi. Sergide ise Eskişehir ve Emirdağ’ın eski fotoğrafları yer aldı.> Eskişehir Son Haber

  • Okunma: 5634

Yorumlar (2)Yorum Yap

  • emirdağlı

    bu işin klas'ı gider gerisi kalır yine daha öncekiler gibi...

  • Ahmet Karaca

    Efendim Emirdağ Afyon'a bağlıdır. Neden değiştirmek istiyorsunuz anladığım yok.