ETSO'dan Meslek Grupları Toplantısı

Haberler / Ekonomi

ETSO'dan Meslek Grupları Toplantısı

Emirdağ Ticaret ve Sanayi Odasınca düzenlenen Emirdağ’da ticari faaliyet yürüten esnaf, iş yeri sahipleri ve yatırımcıların önünü açacak çalışmalara yönelik sorunların ve çözüm önerilerinin ele alındığı “ Meslek Grupları ” toplantısı 18.02.2015 Çarşamba günü Belediye Konferans Salonu’nda yapıldı.

İlçe Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın, Emirdağ Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı H.İbrahim Aktepe, Emirdağ Kent Konseyi Başkanı Ahmet Yiğiter, Esnaf Odası Başkanı Muzaffer Aşık ile Belediye Fen İşleri yetkililerinin soruları yanıtladığı toplantıya, Odamız Yönetim Kurulu ve Meclis Kurulu üyeleri, Emirdağ Kent Konseyi üyeleri, resmi kurum yetkilileri ve 7 farklı meslek grubundan 100’ e yakın üye ve davetli katıldı.

Üyelerin ticari faaliyetlerinde karşılaştıkları sorunlara yönelik çözüm önerilerinin tartışıldığı toplantıda bilgi eksikliğinden kaynaklanan bazı sorulara da Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın tarafından açıklık getirildi. Kargın, üyeler tarafından dile getirilen ve Oda tarafından kendilerine rapor halinde iletilen sorunlar ve çözüm yolları hakkında bilgiler verdi. Sorunların çözümlerinde kurumlar arası istişarenin öneminden bahsetti. Yürürlükte bulunan kanun ve yönetmelikler çerçevesinde herkes için adil olan çözüm yollarının bulunarak uygulamaların vatandaş odaklı olarak bu yönde yapılacağını belirtti.

Ticaret ve Sanayi Odası’nın bu yönde çalışmalar yapmasının, Oda üyeleri ile istişare yapılarak sorunların tespit edilmesinin çok önemli olduğunu, çözüm yollarının bulunması için gerekenin yapılacağını söyledi.

Geniş bir katılımın olduğu toplantı çok olumlu bir havada geçerken Emirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı H.İbrahim Aktepe, özel sektörün sorunlarının ele alınacağı ve çözüm süreçlerine yönelik çalışmaların yapılacağı toplantı ve istişarelerin daha sık yapılarak, sorunların kaynağında tespit edilip çözüme en kısa zamanda ulaşılabileceğini söyledi.

  • Güncelleme: 20.02.2015 06:11
  • Okunma: 2534

Yorumlar (0)Yorum Yap