Ev Sahipleri Bunu da Yaptı

Haberler / Güncel

Ev Sahipleri Bunu da Yaptı

11 haziran 2022 ile 1 Temmuz 2023 tarihleri arasında geçerli olacak Borçlar Kanunu’na geçici olarak eklenen madde kira bedelinin %25ini gecmemek kosuluyla sınırlandırılmıştır. Bu geçici maddenin uygulanmasına başlanmasından beri mağduriyetler ortaya çıkmıştır.Ev sahipleri hukuka uygun olmayan birçok yola başvurmaktadır.

PEKİ BU MAĞDURİYETE İLİŞKİN HUKUKİ GÖRÜŞLER NELERDİR ?

Avukat Aslıcan ÖZGÜR İLELİ cevapladı.
Borçlar Kanunu’na eklenen geçici madde

ev sahiplerini malesef mutlu etmedi. Bu konu ile ilgili ev sahipleri kirayı yükseltemediği için mevcut kiracılarını evden çıkartmak istiyor. Kanunda yer alan kiracının evden tahliye sebepleride oluşmadığında ise MALESEF HUKUKSUZ VE HAKKANİYETE AYKIRI UYGULAMALAR YAPILDIĞINA ŞAHİT OLUYORUZ EV SAHİPLERİ TARAFİNDAN,

KENDİ ÜSTLERİNE OLAN ABONELİKLERİ İPTAL EDİYORLAR

Bu usulsuz ve hukuksuz davranışın hem cezai boyutunun hemde tazminat boyutunun oldugunu unutuyorlar.

YASAL DEĞİL

Emirdağlı Av. Aslıcan ÖZGÜR İLELİ bu uygulamaların yasal olmadığını vurgulayarak Türk Borçlar Kanununa dikkat çekti. Kira bedeli kiralanan taşınmazın yan giderleri taraflar arasında imzalanan kira sözleşmesinde aksine hüküm yok ise kiracı tarafından ödenir. Yani bu ödemelerden yasal olarak kiracı sorumludur.

KIRA SÖZLEŞMESİNE BAKILMALI

Kira sözleşmesinde kiracinin ya da ev sahibinin yan giderlere katılıp katılmayacağı hususuna bakılmalıdır.


Sunuda söylemek gerekir ki ;ev sahipleri Türk Ceza Kanunu’nun 123. Maddesi olan Kişilerin Huzur ve Sükununu Bozma Suçunuda abonelikleri kapatarak ihlal etmektedirler.

  • Okunma: 1498

Yorumlar (0)Yorum Yap