Evlilik Göçü Anlatılacak

Haberler / Kültür Sanat

Evlilik Göçü Anlatılacak

Belçika’da bulunan sivil toplum kuruluşu ‘Türk Dernekler Birliği - UTV’ 1 Ağustos'ta ilçemizde evlilik göçü projesi üzerine sempozyum düzenleyecek. Belçika Baudoin Kraliyet Vakfı fonu tarafından da desteklenen projenin içerik amaçları arasında yer alan; evlilik göçü üzerine hedef kitlede bilgi ve bilinç geliştirmek, gençleri aile ve sosyal baskıya karşı korumak ve göçün güçlüklerine karşı hazırlamak, beklentilerini gerçekçiye döndürmek ve Türk toplumu arasında farkındalık arttırmak konuları işlenecek.

1 Ağustos'ta Emirdağ Belediyesi Kültür Sarayında gerçekleşecek olan sempozyum saat 14.00’de açılış konuşmalarıyla başlayacak. İlk olarak Belçika’da Sivil Toplum Kuruluşları adına Türk Dernekler Birliği Başkanı Hikmet Çakır söz alacak. Ardından Emirdağ Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Metin Edeer, Emirdağlı göçmenlerin sosyal sorumlulukları hakkında konuşmalar yapacak. 'Göç etmiş Emirdağlıların yerel topluma etkisi'ni aynı zamanda sempozyuma ev sahipliği yapan Emirdağ Belediyesi Başkanı Uğur Serdar Kargın anlatacak. Konuşmacılar arasında yer alan Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Büyükelçiliği Basın Müşaviri Veysel Filiz ise göç konusu ile ilgili Belçika'dan izlenimlerine değinecek. Geçtiğimiz sene Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün desteğiyle Belçikalı Gazetecilerle Emirdağ ve Afyon’u ziyaret eden Veysel Filiz’in Emirdağ’a yaptığı ikinci ziyaret olacak. Evlilik göçü projesi koordinatörü Yücel Kahraman ise 'Belçika'da Uyum Yasası ve Evlilik Göçü seminerlerindeki dinamikler' hakkında bilgiler verecek. Anvers Üniversitesi Göç Araştırmalar Merkezi Başkanı Prof. Christine Timmerman ve Klinik Psikolog Ertuğrul Taş evlilik göçü hakkında akademik araştırmalarını tanıtacaklar. Yine konuşmacılar arasında Türkiye Toplum Gönüllüleri Vakfı adına Cenk Öz ‘Geleceklerini hazırlarken gençlere nasıl yardımcı olabiliriz' konulu projeden bilgiler paylaşacak.

Saat 14.00'de başlayacak olan sempozyum Emirdağ Belediyesi Kültür Sarayı’nda gerçekleşecek ve herkesin katılımı ücretsiz olacak.

  • Okunma: 2269

Yorumlar (2)Yorum Yap

  • deryakoçak

    he gün şehıt var ne eğlencesı ...

  • meral

    her yer kan ağlıyor ne fastıvalı.her gün şehıt var eğlence olmaz